چرا مهم است:
تدوین اولین سند مشترک هوش مصنوعی جهان اسلام میتواند میتواند گامی مهم در جهت وحدت رویه کشورهای اسلامی در مواجهه با چالشها و فرصتهای فناوریهای نوین باشد.
زمینه خبر:
دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفتوگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به «او.آی.سی» با حضور مقامهای عالیرتبه علمی و دانشگاهی از بیش از ۲۰ کشور اسلامی امروز (یکشنبه) در تهران گشایش یافت.
هدف اصلی این اجلاس، تدوین و بررسی نخستین سند چندجانبه هوش مصنوعی میان کشورهای اسلامی است؛ سندی که قرار است مسیر تازهای در تقویت تعاملات علمی، آموزشی و فناورانه جهان اسلام ترسیم کند.
او چه می گوید:
«حسین سیمایی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همزمان با آغاز دومین اجلاس وزیران «او.آی.سی» گفت که هوش مصنوعی یک فناوری ضروری و مهم برای بشر است، اما در عین حال میتواند میلیونها شغل را از بین ببرد و میلیونها شغل را ایجاد کند.
وزیر علوم به یکی از رفتارهای ضد اخلاقی در هوش مصنوعی اشاره کرد و یادآورشد: نمونه آن استفاده غیر اخلاقی از این فناوری توسط رژیم اشغالگر قدس در جنگ ظالمانه ای است که علیه مردم بی دفاع فلسطین و صاحبان این سرزمین بکار گرفت.
سیمایی همچنین با اشاره به راهاندازی ۶ کمیته فنی در اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی اظهار داشت: این کمیتهها شامل فناوریهای نوین و نوآوریهای، بهداشت و پزشکی، امنیت غذایی آب تغییرات اقلیمی و چالشهای زیستی، توسعه آموزش سرمایه انسانی با محوریت توسعه مهارت های پایه عالی فنی و حرفه ای و رشد شتاب دهی و تجاری سازی فناوری است.
سیما مشتاقان