ایران پرس- وزیرمحیط زیست پاکستان با انتقاد از احزاب مخالف به علت ایجاد جو روانی علیه حزب حاکم این کشور گفت: نبرد مشترک احزاب مخالف علیه دولت اسلام آباد راه به جایی نخواهد برد.

«زرتاج گل» در گفتگوی زنده در یک برنامه تلویزیونی گفت: کسانی که در طول مدت زمامداری برپاکستان حتی نتوانسته اند یک درخت بکارند، هیچ حقی برای اظهار نظر راجع به سیاست های دولت «عمران خان» نخست وزیر این کشور ندارند.

زرتاج گل با بیان اینکه هیچ تهدید خارجی علیه دولت پاکستان مطرح نیست، افزود: تهدید اصلی کشورعوامل داخلی است که آزادانه در کشور فعالیت می کنند.

احزاب مخالف دولت پاکستان که عمران خان را به بی کفایتی برای مقابله با تورم، بهبود اوضاع معیشتی مردم و همچنین وابستگی به وام خارجی متهم می کنند، قرار است به زودی جبهه مشترکی را برای نبرد سیاسی جدید علیه دولت تشکیل دهند.

سخنان وزیرمحیط زیست پاکستان درباره شکست برنامه‌های احزاب رقیب برای به چالش کشیدن حزب حاکم تحریک انصاف واکنشی به موضع اعلامی احزاب مردم و مسلم لیگ نواز در برپایی تظاهرات خیابانی علیه سیاست‌های دولت این کشور است که می تواند برای عمران خان دردسر ساز باشد.

با گذشت حدود یکسال از روی کار آمدن دولت پاکستان به رهبری عمران خان که وعده داده بود پس از یکصد روز از شروع کار دولتش، اوضاع اقتصادی را بهبود می بخشد، این وعده وی تاکنون اجرایی نشده است.

علاوه بر این در ماه‌های اخیر تشدید برخی مشکلات اقتصادی از جمله افزایش نرخ تورم و کاهش بی سابقه ارزش روپیه (پول ملی پاکستان) در مقابل ارزهای خارجی از جمله دلار که برخی محافل در پاکستان آنرا در عدم ثبات در مدیریت های اقتصادی و تصمیمات غیر کارشناسی می دانند موجب شده به نوعی اعتراض های مردمی علیه سیاست‌های حزب حاکم تحریک انصاف نیز شکل بگیرد.

کاهش ارزش روپیه به پایین ترین سطح خود درطول تاریخ پاکستان در حالی است که تقویت ارزش پول ملی از وعده‌های عمران خان به مردم این کشور بود که در شرایط کنونی خلاف این وعده روی داده است.

پدیدار شدن این شرایط نامناسب اقتصادی فرصت مناسبی را در اختیار گروه‌های سیاسی رقیب حزب حاکم تحریک انصاف قرار داده تا با تحریک مردم به اعتراض های خیابانی،دولت عمران خان را در موقعیت دشوارسیاسی قرار بدهند که البته مقامات دولت پاکستان هجمه احزاب مخالف را پاسخی به برنامه ضد فساد دولت اسلام آباد می دانند.

«اشفاق خان» کارشناس اقتصادی درپاکستان در گفت وگو با رسانه‌های این کشور گفت:

"وعده «عمران خان» برای مبارزه با فساد، چالش بزرگ برای اعضای بلندپایه حزب تحریک انصاف محسوب می‌شود."

دولت پاکستان که برای خروج ازمشکلات اقتصادی برکمک مالی ودریافت وام ازدیگر کشورها و نهادهای مالی بین المللی تکیه کرده است، تاکنون در متقاعد کردن صندوق بین المللی پول برای گرفتن تسهیلات ناکام بوده است و درخصوص کمک مالی 12 میلیارد دلاری از عربستان نیز که تاکنون اخباری درباره پرداخت آن منتشر نشده، با انتقاد احزاب مخالف روبرو شده است.

گروه‌های سیاسی رقیب حزب حاکم نگرانند که پاکستان با دریافت کمک مالی از عربستان مجبور بشود در برنامه های ماجراجویانه ریاض در منطقه از جمله در جنگ یمن حضور پیدا کند که این مسئله از نظر مردم پاکستان هم قابل پذیرش نیست.

به خصوص آنکه سکوت عمران خان و خودداری وی از بیان مطالبات عربستان از پاکستان در قبال کمک 12 میلیارد دلاری وعده داده شده بر این نگرانی ها افزوده است.

موافقت دولت اسلام آباد با گسترش فعالیت موسسات و مراکز آموزشی عربستان در پاکستان که مروج تفکرات افراطی هستند، از دیگر نگرانی‌های مطرح درباره پیامدهای دریافت کمک مالی از ریاض است. 

در چنین شرایطی دولت پاکستان برای خروج از هجمه گروه های سیاسی رقیب فارغ از انگیزه‌های سیاسی آنان باید بتواند با ثبات دراتخاذ تصمیمات کلان اقتصادی، پروژه های نیمه تمام ملی از جمله خرید گاز از ایران را برای کاهش مشکلات تامین انرژی در آن کشور بسرعت اجرایی کند.

نویسنده: محمدرضا عسگری

141/118

بیشتر بخوانید:

مخالفت مردم پاکستان با سیاست عمران خان درقبال عربستان

اعلام وضعیت فوق العاده در پایتخت پاکستان