"برونو رودریگز" وزیر خارجه کوبا روز سه شنبه 26 نوامبر، با متهم کردن واشنگتن به مداخله در امور داخلی این کشور، این اقدام آمریکا را نقض کنوانسیون وین خواند.
به گفته وزیر خارجه کوبا، آمریکا از سفارت خود در کوبا می خواهد در امور داخلی یک کشور مستقل دخالت کند، اما اجازه این کار داده نمیشود.
این اقدامات غیرقانونی نقض کنوانسیون وین، توافق نامه برقراری مجدد روابط و همچنین قوانین کوبا و آمریکاست.
وزیر خارجه کوبا در توییتی نوشت: «وزیر خارجه آمریکا کودتا را تحسین میکند و قتلها، اقدامات وحشیانه، سرکوب و نقض حقوق بشر متحدان خود را نادیده میگیرد و از سفارت خود در کوبا میخواهد که در امور داخلی کشوری مستقل مداخله کند، اما کوبا اجازه چنین عملی را نخواهد داد.»
دولت کوبا با انتقاد از سیاستهای تجاوزکارانه آمریکا، بر ایستادگی دولت و مردم این کشور برابر فشارهای مختلف دولت آمریکا تاکید کرده است.
دولت کوبا هم چنین اعلام کرد که آمریکا برای توجیه تشدید خصومت خود با کوبا، از یکی از مخالفان داخلی به نام "خوزه دانیل فرر" که در کوبا از او به عنوان یک ضدانقلاب و در آمریکا از او عنوان مدافع حقوق بشر نام برده میشود، استفاده ابزاری میکند.
گرانما، روزنامه ملی و ارگان رسمی قدرت حاکم بر کوبا در گزارشی در این باره نوشت: سفارت آمریکا در هاوانا به «عاملی اساسی» برای مداخله این کشور در امور داخلی کوبا تبدیل شده است.
این روزنامه در گزارش خود تاکید کرد که "مارا تکاش" کاردار سفارت آمریکا در کوبا، در پشت جنجال خوزه دانیل فرر قرار دارد، فردی که به گفته دولت کوبا تلاش می کند تا به اختلافات در کوبا دامن بزند.
بعد از این که مقامات کوبا "مارا تکاش"را متهم به دخالت در امور داخلی کشور کردند، "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا از وی حمایت کرد.
پمپئو در حمایت از تکاش گفت: این فرد مأموریت محوله از سوی ریاست جمهوری آمریکا برای حمایت از حقوق بشر و پیشبرد دموکراسی در کوبا را را انجام میداده است.
روابط آمریکا و کوبا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ با تنش فزاینده مواجه شده است. ترامپ از زمانی که به قدرت رسید روند تنشزدایی که در روابط دو کشور در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، آغاز شده بود را کنار گذاشته است.
دولت ترامپ روند بهبود روابط با کوبا را معکوس کرده و به تشدید فشارها علیه کوبا به ویژه با اعلام تحریمهای جدید پرداخته است.
در آخرین اقدام در این زمینه، وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه شرکت کوبایی "پانآمریکانا" را به دلیل فعالیت در بخش نفتی ونزوئلا تحریم کرد.
هفته پیش نیز دولت آمریکا در راستای فشار بر هاوانا به دلیل حمایت از دولت قانونی ونزوئلا، تحریمهایی را علیه وزیر کشور کوبا اعمال کرد.
دولت آمریکا چند روز قبل نیز مبادلات فرهنگی و آموزشی با کوبا را متوقف کرد.
به گفته وزیر خارجه کوبا: افزایش محاصره اقتصادی، محور اصلی سیاستهای تجاوزکارانه ایالات متحده در قبال کوبا است.هدف واقعی آمریکا از تهدیدات بی سابقه و تشدید فشارهای مالی و اقتصادی علیه کوبا از جمله اعمال تحریمهای جدید و نیز مداخله در امور داخلی این کشور با حمایت همه جانبه از مخالفان، تضعیف هر چه بیشتر دولت چپگرای کوبا و در نهایت براندازی آن است.
آمریکا با ادامه موجودیت دولتهای چپگرا در آمریکای لاتین مشکل دارد و لذا تلاش خود را معطوف به براندازی آنها نه فقط در کوبا بلکه در ونزوئلا و نیکاراگوئه کرده است.
آمریکا بر این تصور است که همچون دو قرن گذشته، در قرن بیست و یکم نیز در چارچوب دکترین مونرو خواهد توانست از طریق اعمال زور، هژمونی خود را در آمریکای لاتین تداوم بخشد.
نویسنده: سید رضا میرطاهر
141/118
بیشتر بخوانید:
افزایش تحریم های آمریکا علیه کوبا
وزیر خارجه کوبا: سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه کوبا محکوم به شکست است