رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب نسل کشی شده است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: "طی 227 روز بمباران روزانه غزه از زمین و هوا، ۳۵ هزار و ۵۶۲ نفر شهید و ۷۹ هزار و ۶۵۲ زخمی شدهاند."
این آمار گویای این است که رژیم صهیونیستی مرتکب نسلکشی و پاکسازی نژادی در باریکه غزه شده است. رژیم صهیونیستی در 227 روز گذشته نسلکشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت را که در اساسنامه دیوان کیفری بینالمللی آمده است علیه غزه مرتکب شده است.
در همین راستا، دیوان کیفری بینالمللی پرونده جنایتهای رژیم صهیونیستی را بررسی کرده است. «کریم خان» دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی امروز دوشنبه اعلام کرد: "این دیوان به دنبال صدور حکم بازداشت برای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی است."
به گفته کریم خان، بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت به «کشتار، ایجاد گرسنگی به عنوان یک ابزار جنگی، ممانعت از دسترسی به کمکهای بشردوستانه و هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان در درگیریها» متهم شدهاند. همچنین به گفته دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی، «دلایل قابل قبولی» وجود دارد که نشان میدهد این دو مقام اسرائیلی دستکم از هشتم اکتبر ۲۰۲۳ در «جنایات جنگی» و «جنایات علیه بشریت» در نوار غزه دست داشتهاند. هیاتی از قضات دیوان کیفری بینالمللی درخواست کریم خان برای صدور حکم بازداشت را بررسی خواهند کرد.
تصمیم دیوان کیفری بینالمللی یک تصمیم تاریخی است، زیرا این اولین باری است که دیوان کیفری بینالمللی رئیس یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا را هدف قرار میدهد. از سوی دیگر، این تصمیم از این جهت نیز تاریخی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد نه تنها تاکنون هیچ اقدامی برای متوقف کردن جنایت صهیونیستها انجام نداد بلکه قدرتهای غربی عضو دائم این شورا شامل آمریکا، انگلیس و فرانسه تاکنون حمایت همهجانبهای از رژیم صهیونیستی در ارتکاب این جنایتها داشتهاند. بنابراین، میتوان گفت تصمیم دیوان کیفری بینالمللی اقدامی در مقابل ناتوانی شورای امنیت در مواجهه با جنایتهای رژیم صهیونیستی است.
تصمیم دیوان کیفری بینالمللی با واکنش و عصبانیت مقامات صهیونیستی مواجه شد. «بنی گانتس» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی ادعا کرد: "این تصمیم دیوان کیفری بینالمللی یک «جنایت تاریخی» غیر قابل انکار است."
گانتس با چشم پوشی از شهادت دهها هزار زن و کودک بیگناه در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مدعی شد: "این حملات جنایتکارانه مطابق با قوانین بینالمللی است."
«ایتامار بن گویر» وزیر تندرو امنیت داخلی کابینه نتانیاهو هم در این باره تاکید کرد: "نتانیاهو و گالانت باید دادستان دیوان کیفری بینالمللی را نادیده بگیرند و جنگ را تشدید کنند." «اسموتریچ» وزیر دارایی اسرائیل هم در این باره ادعا کرد: "دستور دستگیری، آخرین میخ بر تابوت این دادگاه سیاسی و یهودستیز است. وی افزود که متحدان رژیم اسرائیل اجازه ادامه فعالیت این دادگاه را نخواهند داد."
«یائیر لاپید» رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این اتفاق اظهار کرد: "تصمیم دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو و یواو گالانت یک فاجعه است." وی گفت: "از کنگره آمریکا انتظار داریم که با برگزاری نشستی این تصمیم را محکوم کند." «گدعون ساعر» عضو مستعفی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به این تصمیم دادگاه لاهه مدعی شد: "تصمیم دادستان دیوان کیفری بینالمللی در لاهه دلیلی بر ورشکستگی نهادهای حقوقی بینالمللی است."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
خشم بایدن از تصمیم دادگاه لاهه برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو
دومین جلسه استماع دیوان لاهه درمورد شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم اسرائیل
آغاز جلسه دادگاه لاهه درباره شکایت علیه آلمان به اتهام تسهیل نسلکشی در غزه