روزنامه «رودونگ سینمون» ارگان حزب حاکم با انتقاد از تحریم های آمریکا نوشت: گروه کاری مشترک واشنگتن و سئول، مانعی بزرگ در مسیر بهبود روابط دو کره و اقدامی کاملا مداخله جویانه از سوی واشنگتن محسوب می شود.
کره جنوبی و آمریکا هفته گذشته از تشکیل یک گروه کاری به منظور گفت و گوهای نزدیکتر درباره تحریم های کره شمالی، غیراتمی سازی شبه جزیره کره و رژیم دایمی صلح خبر دادند.
انتقاد از آمریکا به دلیل مداخله در امور دوکره به رویکردهای کاخ سفید در قبال برنامه سئول و پیونگ یانگ برای کاهش تنش و برقراری روابط دوستانه در ابعاد مختلف همکاری های دوجانبه ارتباط دارد.
به رغم شروع تقریبا همزمان گفتگوهای کره جنوبی و آمریکا با کره شمالی برای حل اختلافات دوجانبه، مذاکرات سئول و پیونگ یانگ روند مثبتی دارد در حالی که این شرایط بر گفتگوهای آمریکا و کره شمالی حاکم نیست.
زیاده خواهی های آمریکا، تداوم اقدامات تحریک آمیز این کشور از جمله استمرار تحریم ها ضد کره شمالی و ادامه اتهام زنی مقامات کاخ سفید به این کشور درباره عدم تلاش پیونگ یانگ برای توقف فعالیت های هسته ای، موجب شده تا گفتگوهای آمریکا و کره شمالی در فضای تشدید بی اعتمادی با توقف مواجه شود.
نگرانی از تداوم پیشرفت ها در مذاکرات دو کره و تاثیر آن بر اتخاذ رویکردهای مستقل سئول در قبال پیونگ یانگ سبب شده تا کاخ سفید به بهانه تشکیل کارگروه مشترک با کره جنوبی در روند روبه رشد گفتگوهای دوکره اختلال ایجاد کند.
دیدار تاریخی سران دو کره؛ شروع فصل نوینی در روابط پیونگیانگ و سئول
«آندره ایوانف» کارشناس ارشد روس و استاد روابط بین الملل گفته است: در هرمرحله به محض اینکه فضایی برای صلح در شبه جزیره کره حاصل می شود، آمریکا اتهامات جدید و خواسته های جدیدی را مطرح می کند که این مسئله تمایل به توافق را در این منطقه از بین میبرد.
در راستای سیاست آمریکا در شبه جزیره کره که روابط سئول و پیونگ یانگ را خارج از مدل ترسیمی کاخ سفید نفی می کند؛ به تازگی با فشار واشنگتن رزمایش مشترک کره جنوبی و آمریکا برگزار شد که البته واکنش منفی کره شمالی را درپی داشت.
مقامات آمریکا با وقوف به حساسیت های کره شمالی در برگزاری رزمایش های مشترک آمریکا با کره جنوبی و ژاپن در منطقه، رزمایش اخیر با کره جنوبی را با هدف آسیب زدن به روند گفتگوهای دوکره طراحی و اجرا کرد.
برهمین اساس است که کره شمالی درباره روند مداخله جویی آمریکا در روابط دو کره و تاثیر مخرب آن بر برنامه سئول و پیونگ یانگ برای استقرار صلح در شبه جزیره کره و تغییر در گفتمان همکاری بجای تنش در منطقه ابراز نگرانی کرده است.
در چنین شرایطی کره شمالی امیدوار است تا مقامات کره جنوبی با در نظر گرفتن منافع ملی و منطقه ای بدون تاثیر پذیری از فشارهای آمریکا و با در پیش گرفتن راهبردی مستقل در قبال اصل اجتناب ناپذیر استقرار صلح دائمی در شبه جزیره کره از آسیب به روند گفتگوهای دوکره جلوگیری کند.
1329/110
نویسنده: محمدرضا عسگری
بیشتر بخوانید:
توقف مشروط رزمایش کره جنوبی /تحلیل
دیپلماسی ورزشی کره جنوبی در قبال کره شمالی/ تحلیل
مانعتراشی آمریکا در روند بهبود روابط دو کره/ تحلیل
ماتیس: رزمایش آمریکا و کره جنوبی ادامه دارد -