رئیس قوه قضائیه در اجلاس روسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، پنج پیشنهاد کلیدی برای تقویت همکاری‌های قضایی و مبارزه با جرایم فراملی ارائه داد.

چرا مهم است؟

این پیشنهادات می‌تواند به افزایش همکاری‌های بین‌المللی در زمینه‌های قضایی، کاهش جرایم فراملی و بهبود فرآیندهای قضایی در کشورهای عضو کمک کند و به ایجاد یک نظام حقوقی منسجم‌تر و کارآمدتر منجر شود.

زمینه خبر:

اجلاس روسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، فرصتی برای تبادل نظر و بررسی راهکارهای همکاری‌های قضایی است. اژه‌ای با ارائه پیشنهاداتی در زمینه‌های مختلف، به دنبال تقویت روابط بین‌المللی و مبارزه با چالش‌های حقوقی است.

او چه می گوید:

محسنی اژه‌ای گفت: نظم و عدالت قضایی اساس و بنیان هر جامعه است در این راستا جمهوری اسلامی ایران با افتخار اعلام می کند که همواره در تلاش است تا با پیروی از اصول اسلامی و انسانی فرایندهای قضایی را در کشور خود بهبود ببخشد و به ویژه با بهره‌گیری از تجارب جهانی در تقویت همکاری‌های قضایی با کشورهای دوست و همسایه گام بردارد.

وی افزود: برخوردهای خشونت آمیز با دانشجویان و مردم حامی فلسطین در آمریکا و برخی کشورهای غربی نشان داد آنها ارزشی برای بشر قائل نیستند. جرائم رژیم صهیونیستی که نقض آشکار حقوق بشر است متاسفانه با حمایت و پشتیبانی کامل برخی کشورهای غربی صورت می‌گیرد.

نکات کلیدی:

  • ایجاد پلتفرم اشتراک اطلاعات قضایی و نیروی ویژه مشترک برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر
  • تشکیل کمیته مشترک سایبری برای تدوین استانداردهای جمع‌آوری ادله دیجیتال
  • تاسیس مرکزی برای رسیدگی به اختلافات تجاری و اقتصادی
  • برگزاری اجلاس سالانه درباره تحول دیجیتال و ایجاد سکوی آموزش آنلاین برای قضات
  • تاسیس مرکز آموزش و پژوهش‌های حقوقی برای برگزاری دوره‌های آموزشی و انتشار نشریات مشترک
  • سازمان همکاری شانگهای با بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان بزرگترین سازمان منطقه جهانی از نظر محدوده جغرافیایی و جمعیت است
samira akbari