ابراهیم الجعفری وزیر امور خارجه عراق بار دیگر بر خروج نیروهای ترکیه از شمال عراق تاکید کرد.
ترکیه اواخر سال 2015 صدها نیروی نظامی خود را به طور غیرقانونی در پایگاه بعشیقه موصل، مرکز استان نینوا مستقر کرد.
بهانه ترکیه برای این اقدام غیرقانونی، آموزش نیروهای پیشمرگه کُرد و مقابله با تروریستها عنوان شده بود.
این اقدام ترکیه مصداق بارز نقض حاکمیت عراق است زیرا بدون مجوز دولت عراق انجام شد و دولت عراق بارها خواستار خروج نیروهای ترکیه از شمال عراق شد.
دولت عراق در اعتراض به این اقدام غیرقانونی ترکیه، به شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی شکایت کرد.
دولت عراق حتی با حضور نیروهای ترکیه در عملیات آزادسازی موصل مخالفت کرد و این عملیات را بدون آنها پیش می برد.
دولت ترکیه ابتدا با اتخاذ رویکرد سلطه طلبانه، خروج از شمال عراق را رد کرد اما سپس وعده داد نیروهایش را از این منطقه خارج می کند.
با وجود این، همان گونه که «ابراهیم الجعفری»، وزیر خارجه عراق گفت وعده ترکیه برای عقب نشینی از شمال عراق، انجام نشده است.
به نظر نمی رسد دولت ترکیه، نیروهای نظامی خود از پایگاه بعشیقیه در موصل نیز خارج کند.
ترکیه درصدد گسترش نفوذ در پیرامون خود از جمله عراق و سوریه است و با بحران سازی سعی دارد خود را قدرتمند نشان دهد.
ترکیه که ادعاهای ارضی در شمال عراق را بهانه حضور در بعشیقیه کرده است، سعی دارد از طریق ایجاد پایگاه در کشورهای دیگر از رفتارهای قدرت هایی الگوبرداری کند.
ترکیه در حالی این راهبرد نادرست را پیگیری می کند که تنش صفر با همسایگان سبب تقویت نفوذ و جایگاه ترکیه هم در میان همسایگانش و هم در سطح منطقه خاورمیانه شده بود اما سیاستهای اخیر ترکیه در عراق و سوریه، سبب بروز تنش در روابط آنکارا با همسایگانش و همچنین تضعیف موقعیت منطقه ای آن شده است.
شواهد و الگوهای رفتاری دولت اردوغان بیانگر این است که سیاست خارجی دولت ترکیه دچار سردرگمی شدیدی است؛ به نحوی که در برهه ای سوخو 24 روسی را سرنگون می کند اما پس از کودتای جولای 2016 از دولت روسیه بابت این اتفاق عذرخواهی می کند.115/112