ایران پرس- اقتدار علمی در کنار اقتدار دفاعی و موشکی از مولفه‌های مهم قدرت در عصر حاضر است و جمهوری اسلامی ایران در زمینه اقتدار علمی به ویژه در مسیر فعالیت‌های ماهواره‌ای، گام‌های خوبی برداشته است.

مشاور فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه گفت، ایران در جمع چهار کشور برتر جهان در همه شاخه‌های فعالیت ماهواره‌ای است.

«امیر سرتیپ محمدحسن نامی» مشاور فرمانده کل ارتش افزود، ایران در شاخه‌های فعالیت ماهواره‌ای شامل ایستگاه‌های پرتاب، بالابرنده‌ها، ماهواره‌ها و ایستگاه‌های دریافت و کنترل، قدرتمند عمل می‌کند و حرف برای گفتن دارد.

موفقیت در عرصه پرتاب ماهواره به فضا در کنار توانایی ساخت موشک‌های مختلف با برد و اهداف متنوع، مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران را متنوع کرده است.

ساخت ماهواره و فرستادن آن به فضا با موشک‌های ماهواره‌بر، اوج قدرت‌نمایی هر کشوری در عرصه هوا- فضا است.

در این زمینه، ایران ماهواره‌های مختلفی را با موشک به فضا پرتاب کرده است و اکنون در جمع چهار کشور برتر این حوزه قرار دارد که فرستادن انسان به فضا را هم در دستور کار خود دارد.

آموزش ده خلبان برای اعزام به فضا

در همین زمینه، «فتح‌الله امی» رئیس پژوهشکده هوا-فضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران هفته گذشته اظهار کرد:

"ده خلبان باتجربه در حال گذراندن دوره آموزشی دشوار و فشرده‌ای هستند تا در نهایت دو نفر از آنان برای اعزام به فضا انتخاب شوند."

پیشتر دانشمندان فضایی جمهوری اسلامی ایران در سال 2013 دو میمون به نام‌های «آفتاب» و «فرگام» را با موفقیت به فضا فرستاند و اکنون، به گفته «فتح‌الله امی» این دو میمون زنده هستند و محققان ایرانی در حال بررسی و مطالعه آثار سفر فضایی روی بچه آنان هستند.

ایران در شاخه‌های مختلف ماهواره‌ای با اتکاء به دانش بومی و تلاش محققان خود، در جمع مدعیان راه یافته است و در چنین شرایطی، هر بار موفقیت پرتاپ ماهواره ایرانی به فضا عینیت می‌یابد، دشمنان از جمله آمریکا آن را برنمی‌تابند.

برای مثال؛ ماهواره‌بر ایرانی «سیمرغ» 27 ژوئیه گذشته از پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) در تهران با موفقیت به فضا پرتاب شد.

یک روز پس از این موفقیت، وزارت خزانه‌داری آمریکا، 28 ژوئیه 2017 به بهانه آزمایش ماهواره‌‌بر «سیمرغ»، که جنبه کاملا تحقیقاتی و علمی داشت، شش نهاد ایرانی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

در همین چارچوب؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه، 14 سپتامبر جاری هم چند فرد و شرکت ایرانی را در بحث مربوط به مساله موشکی ایران در فهرست تحریم‌های خود گنجاند.

این اقدام آمریکا، خلاف قوانین بین‌المللی و حتی توافق هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

در این زمینه؛ «محمدجواد آذری‌جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات ایران دو روز پیش در حاشیه دیدار با دبیرکل سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو- APSCO) در محل سازمان فضایی ایران در تهران، گفت:

"در برجام، به حوزه فضایی، هیچ اشاره‌ای نشده است و حتی در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیز محدودیتی برای حوزه ماهواره‌ای ایران دیده نمی‌شود."

فعالیت در عرصه ماهواره و پرتاب آن به فضا برای هر کشوری با هدف کار تحقیقاتی ضروری است و کاری طبیعی به شمار می‌رود

 به همین سبب، ایران بدون توجه به تحرکات انفعالی آمریکا همچنان ثبات قدم در این مسر گام برمی‌دارد و «ماهواره دوستی» نیز در نوبت پرتاب به فضا قرار دارد.

تنوع‌بخشی به مولفه‌های قدرت، از جمهوری اسلامی ایران، قدرتی تاثیرگذار در منطقه و جهان ساخته است و اکنون با وجود فشارهای سیاسی و اقتصادی، در عرصه موشکی و ماهواره، در جمع کشورهای برتر این دو حوزه قرار دارد. 

علی کرمی

133/110

بیشتر بخوانید: