به گزارش ایران پرس به نقل از تارنمای روزنامه ایندیپندنت، بیش از 120 کشور در نشست ماه ژوئیه سازمان ملل متحد، از این معاهده حمایت کردند.
در این معاهده بر منع کامل گسترش تسلیحات هسته ای به عنوان تنها راه جلوگیری ازعواقب فاجعه بار انسانی استفاده از این سلاح ها تاکید شده است.
در حالی که بریتانیا و بسیاری دیگر از کشورهای دارای سلاح هسته ای با این معاهده مخالفت کرده اند، منتقدان از «ترزا می» نخست وزیر این کشور خواسته اند تا در نشست این هفته مجمع عمومی سازمان ملل متحد و هنگامی که معاهده برای امضا در اختیار کشورها قرار می گیرد، این معاهده را امضا کند.
فشارها برای امضای معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای در حالی است که تنش میان امریکا و کره شمالی بر سر آزمایش های هسته ای این کشور و همچنین تهدیدهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا افزایش یافته است.
بنابر این گزارش، فعالان مقابله با سلاح های هسته ای همچنین از دولت بریتانیا خواسته اند تا نقش پیشرورا در فعالیت های مربوط به خلع سلاح هسته ای به عهده گرفته و یا خطر باج دهی به کشورهای جویای سلاح هسته ای را بپذیرد.
بر اساس این گزارش، «کارولین لوکاس» یکی از رهبران حزب سبز بریتانیا درسخنانی دولت این کشور را به ناتوانی در تعهد به خلع سلاح هسته ای متهم کرده است.
لوکاس در این سخنان گفت، امتناع بریتانیا از امضای معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، در حالی که کشورهای زیادی در جهان این معاهده را امضا کرده اند، خجالت آور است.
لوکاس در ادامه افزود، دولت بریتانیا ادعا می کند که به عاری کردن جهان از سلاح های هسته ای متعهد است، اما در عمل به این گفته خود بی اعتنا است.
همزمان، حزب کارگر بریتانیا نیز از دولت این کشور خواست، حمایت قاطع خود را از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای اعلام کند.
حزب کارگر همچنین با اشاره به تنش بوجود آمده بر سر فعالیت های هسته ای کره شمالی، بر آمادگی خود برای هرگونه همکاری در زمینه عاری سازی از سلاح های هسته ای تاکید کرد.
مترجم: زهره خزایی
116/111
بیشتر بخوانید:
واکنش روسیه به تهدید هسته ای بریتانیا/ تحلیل
مخالفت آمریکا با پیمان منع سلاح های هسته ای/ واشنگتن: هیچ سلاح هستهای از بین نمیرود