تهران- ایران پرس: در مراسمی خانه «نیما یوشیج» (پدر شعر نو فارسی) به عنوان «موزه شعر نوین ایران» بازگشایی و افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این خانه به عنوان «موزه شعر نوین ایران» عصر امروز (شنبه) با حضور «مهدی چمران» رئیس شورای شهر تهران، «مهدی پیرهادی» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، «سیداحمد علوی» عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر و «مرتضی امیری اسفندقه» مشاور شهردار تهران در حوره شعر، هنر و ادب افتتاح شد.

خانه نیما یوشیج بعد از گذر سال‌ها به مخروبه‌ای تبدیل شده بود و در گوشه‌ای از تهران نفس‌های کم‌رمق و کم‌جانی داشت، تا اینکه بعد از کش و قوس بین شهرداری و صاحب ملک سرانجام سازمان زیباسازی شهر تهران با توجه به ارزش تاریخی و معنوی این بنا، خانه را در سال 1398 خریداری کرد و با تعریف کاربری «موزه شعر نوین ایران» به مرمت و بازسازی آن پرداخت.

معاون فرهنگی و طراحی شهری سازمان زیبا سازی شهرداری تهران در این باره گفت: مرمت و بازسازی خانه نیما برای مدیریت شهری رقمی بالغ بر 4.5 میلیارد تومان هزینه داشته است.

«شاپور دیوسالار» در تشریح روند بازسازی خانه نیما یوشیج، گفت: در اولین گام از روند بازسازی، خانه نیما در سال 1398 تملک و طرح مرمت و بازسازی این ملک در دستور کار معاونت فنی سازمان زیباسازی قرار گرفت و اقدام های اضطراری لازم برای خانه نیما انجام شد.

وی ادامه داد: از سوی مشاور، طرح کامل مرمت و بازسازی به شکل خانه موزه فعال تهیه شد تا از این طریق بتوان از خانه نیما یوشیج با استفاده مواردی چون خانه شعر بهره برد.

دیوسالار افزود: یکی از موضوعات در افتتاح خانه نیما توجه به شکل بهره برداری این مکان است، زیرا اختلاف نظرهایی در این بخش وجود دارد که امیدواریم ظرف مدت یک هفته شکل بهره برداری از خانه نیما نیز به سرانجام برسد.

معاون فرهنگی و طراحی شهری سازمان زیبا سازی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد شهرداری تهران برای نحوه بهره برداری از خانه نیما یوشیج به چه شکل است، گفت: با توجه به هزینه های انجام شده در این بخش پیشنهاد ما واگذاری بهره برداری خانه نیما به بخش خصوصی است.

دیوسالار بیان کرد: در بحث خانه نیما یوشیج باید به این موضوع توجه شود که در فاصله 250 متری خانه نیما خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور قرار دارد و شهرداری تهران به دنبال آن است به واسطه قرار گرفتن این دو ملک در نزدیکی هم و ارتباط نزدیک نیما و جلال در دوران حیات، حد فاصل این دو ملک را به گذر فرهنگی تبدیل کند.

وی با اشاره به طرح احداث قدم‌گاه صالحیه در منطقه یک تهران گفت: اگر بتوانیم ارتباطی بین دو رویداد فرهنگی قدمگاه صالحیه و خانه نیما و جلال ایجاد کنیم به نوعی می توان گفت به سیاست سازمان زیبا سازی در ایجاد نقاط فرهنگی و مکان رویداد نزدیک شده ایم.

خانه «نیما یوشیج» در دوره پهلوی دوم ساخته شده و در کنار خانه جلال آل‌احمد و سیمین دانشور (دو نویسنده مطرح ایران) در منطقه شمیرانات قرار دارد و واجد ارزش تاریخی و فرهنگی است.

این مجموعه در سال‌های گذشته در خطر تخریب قرار داشت که با مرمت کامل، امکان بهره‌برداری از آن فراهم شده ‌است.

117

بیشتر بخوانید:

زادروز نیما یوشیج؛ بنیانگذار شعر نو در ایران