تحلیل:

ایران پرس: بمباران مراکز درمانی نوار غزه و برجای ماندن صدها شهید و زخمی در این باریکه در کنار درگیری شدید مبارزان فلسطینی با عناصر متجاوز در خان یونس از جدیدترین اخبار مربوط به فلسطین است.

در حالی که جدیدترین موج حملات هوایی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه صدها شهید و زخمی برجای گذاشته است، اشغالگران صهیونیست به صورت تعمدی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این باریکه را بمباران می‌کنند.

جنگنده های رژیم اسرائیل بامداد امروز دوشنبه، هفتاد و سومین روز از تجاوز به نوار غزه، شمال، مرکز و جنوب نوار غزه را بمباران کردند که در این حملات در شهر خان‌یونس به ویژه شرق این شهر شدید بود و در مرکز نوار غزه، بمباران خانه‌ای در اردوگاه النصیرات منجر به شهادت دستکم 10 نفر شد.

رژیم صهیونیستی همچنین در اقدامی خلاف قوانین بین الملل بیمارستان ناصر را هدف قرار داد که گلوله توپ به بخش زایمان و کودکان بیمارستان اصابت کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در گفت وگو با شبکه الجزیره تصریح کرد: "هدف قرار دادن بیمارستان ناصر بخشی از سیاست رژیم صهیونیستی برای نابود کردن سیستم بهداشتی و درمانی نوار غزه به شمار می‌رود."

مدیر کل وزارت بهداشت نوار غزه تاکید کرد: "بیش از ۱۰۰ شهید در حملات رژیم صهیونیستی به جبالیا برجای مانده و ۱۰۰ تن دیگر نیز همچنان زیر آوار این حملات قرار دارند. ۲۰ فلسطینی نیز تاکنون در جریان این حملات زخمی شده‌اند."

به گفته رئیس سازمان جهانی بهداشت، سیستم بهداشتی غزه در حالت فروپاشی کامل قرار دارد و از دست دادن یک بیمارستان دیگر ضربه سختی به نظام درمان این منطقه جنگ زده می‌زند.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که درگیری‌های شدیدی میان این نیروها و متجاوزان صهیونیست در شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه در جریان است.

ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد، فقط در منطقه خان یونس، نیازبه چند ماه عملیات جنگی است. این خبر در حالی اعلام می‌شود که ارتش اسرائیل از زخمی‌ شدن 35 نظامی  دیگر این رژیم طی 24 ساعت گذشته خبر داد که 33 نفر از آنها در غزه مورد هدف قرار گرفتند.

در پی حمله رزمندگان مقاومت، بالگرد‌های ارتش رژیم صهیونیستی به سرعت در محل وقوع حادثه به زمین نشستند و کشته‌ها و زخمی‌ها را از محل منتقل کردند.

تلاش رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرای خود

ناکامی عملیات زمینی ارتش صهیونیستی در کنار افزایش تلفات آن موجب شده است که این رژیم برای آزادی باقیمانده اسرای خود بار دیگر به مذاکرات روی آورد.

در همین حال شبکه خبری «سی‌. ان‌. ان» از سرگیری مذاکرات برای آزادی اسرا بین «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «محمدبن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» نخست وزیر قطر خبر داد. 

به گفته «سی‌. ان‌. ان»، این گفت وگوها که پیش از کشته شدن سه اسیر اسرائیلی آغاز شده بود، پس از کشته شدن آنها فوریت بیشتری پیدا کرد.

اما معاون رئیس جنبش حماس در نوار غزه، با اعلام اینکه توقف تهاجم، عقب نشینی نظامیان رژیم صهیونیستی و آغاز بازسازی، پیش‌شرط‌های تبادل اسیران است، از گروه‌های مقاومت در لبنان، یمن و عراق برای عملیات خود علیه این رژیم تشکر کرد.

کتائب القسام شاخه نظامی حماس نیز با انتشار ویدیویی که در آن  تصاویری از اسرای اسرائیلی قبل و بعد از کشته شدن در بمباران‌های نوار غزه نشان داده می شود به تل‌آویو گوشزد کرد که نمی‌تواند اسرای خود را با توسل به زور آزاد کند.   

درهمین حال «محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن نیز نسبت به تلاش آمریکا برای ایجاد ائتلاف بین‌المللی ضد یمن هشدار داد و تاکید کرد: "اگر آمریکا در ایجاد ائتلاف بین‌المللی ضد یمن موفق شود، کثیف‌ترین ائتلافی خواهد بود که تاریخ به خود دیده است. ما منتظر تشکیل کثیف‌ترین ائتلاف در تاریخ برای ورود به شریف‌ترین جنگ در تاریخ هستیم. جهان هنوز ننگ سکوت در برابر جنایت‌های نسل کشی قبلی را فراموش نکرده است."

«محمد عبدالسلام» سخنگوی رسمی ارتش یمن نیز گفت: "تمامی اقدامات نیروهای مسلح یمن مرتبط با لغو محاصره غزه و توقف جنگ و جنایت علیه مردم آن است."

در یک ماه گذشته نیروی ارتش یمن وابسته به دولت صنعا که تحت مدیریت انصارالله قرار دارد توانسته است از عبور و مرور کشتی‌هایی که با مبدأ یا مقصد بنادر رژیم صهیونیستی یا ثبت شده دررژیم صهیونیستی یا متعلق به اتباع رژیم صهیونیستی هستند برای از عبور دریای سرخ ممانعت کنند.

این موارد نشان می دهد که اسرائیل با ازسرگیری حملات و امتناع از تمدید آتش بس دایمی هم جنایات جنگی خود را در کنار تلفات خود افزایش داده است و هم اینکه موجب گسترش دامنه جنگ از فلسطین به سایر مناطق حساس منطقه شده است.

نویسنده:  احمد کاظم زاده

117