به گزارش خبرگزاری ایران پرس، "علی باقری" روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری "کیودو" ژاپن در پاسخ به این سوال که در 2 سند ارائه شده از سوی ایران به طرف های مقابل آیا موضوع رفع تحریم ها گام به گام خواهد بود یا به صورت یکجا، تصریح کرد، رفع تحریم ها گام به گام نیست.
باقری همچنین درباره مدت زمان راستی آزمایی رفع تحریم ها خاطرنشان کرد، ایران سه سند آماده کرده که هنوز سند سوم به طرف مقابل تحویل داده نشده است.
بر اساس اعلام باقری، ایران در سند سومی که به طرف های مقابل در برجام ارائه خواهد داد درباره مدت زمان راستی آزمایی "رفع تحریم ها" نقطه نظرات و پیشنهادهایی را بیان می کند.
معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره بازخورد 2 سندی که چهارشنبه شب به طرف مقابل ارائه شد نیز گفت: دوطرف هنوز در حال گفت وگو هستند.
هیأت ایرانی در وین چهارشنبه شب متون پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع "لغو تحریمهای ظالمانه" و "مسائل هستهای" به طرف مقابل ارائه کرد.
باقری در گفت وگویی ارائه این 2 سند از سوی ایران به طرف مقابل شامل لغو تحریمها و مسائل هستهای را نشانه جدیت جمهوری اسلامی خواند و گفت: در وین هستیم که گفتوگوها را ادامه دهیم.
دور جدید مذاکرات بین ایران و گروه 1+4 از روز دوشنبه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام در وین رسما آغاز شده است.
"علی باقری" معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر در توییتر تاکید کرده بود، ایران مصمم به انجام مذاکراتی است که تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی را به صورت کامل و موثر لغو نموده، عادیسازی روابط تجاری و اقتصادی با ایران را تضمین نموده و ضمانتهای معتبری برای عدم بدعهدی بیشتر فراهم کند.
پیش از این، 6 دُور مذاکره با هدف بازگشت آمریکا به برجام در شهر وین با حضور کشورهای باقیمانده در این توافق به انجام رسیده بود.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی تحریمهایی است که دولت "دونالد ترامپ" بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریمها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستیآزمایی قرار گیرد.
مقامهای دولت "جو بایدن"، رئیسجمهور کنونی آمریکا در ماه های اخیر بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده و گفتهاند قصد دارند آمریکا را به برجام بازگردانند؛ اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زدهاند.
120