به گزارش روز سه شنبه ایران پرس، «رجب طیب اردوغان» و «ولادیمیر پوتین» در این گفتگوی تلفنی آخرین تحولات سوریه و در صدر آن فاجعه انسانی در غوطه شرقی در ریف دمشق را مورد بررسی قرار دادند.
اردوغان و پوتین در این گفتگو بر اهمیت تلاش های مشترک روسیه، ترکیه و ایران برای هماهنگی کامل درباره آتش بس در غوطه شرقی بر اساس قطعنامه شورای امنیت تاکید کردند.
دو طرف همچنین ارسال فوری کمک های بشردوستانه برای ساکنان غوطه و توقف فوری فاجعه بشری در این منطقه را خواستار شدند.
در این گفتگوی تلفنی اردوغان همتای روس خود را در جریان عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه قرار داد.
روسای جمهور ترکیه و روسیه در این تماس تلفنی روابط دو کشور و راه های گسترش آن را نیز بررسی کردند.
قطعنامه نهاد حقوق بشری سازمان ملل درباره غوطه سوریه
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای، تحقیق فوری در مورد وضع غوطه شرقی نزدیک دمشق پایتخت سوریه را خواستار شد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه با تصویب قطعنامه ای، خواستار تحقیق فوری در مورد وضع غوطه شرقی و فراهم شدن دسترسی به این منطقه برای انتقال کمک های بشردوستانه شد.
براساس این گزارش، این نهاد به قطعنامه ای رای داد که خواهان تحقیقات مستقل و جامع کارشناسان حقوق بشری در مورد وقایع اخیر در غوطه شرقی است.
در این قطعنامه که با 29 رای موافق، چهار رای مخالف و 14 رای ممتنع تصویب شد، درخواست دسترسی به غوطه شرقی برای انتقال کمک های بشردوستانه نیز مطرح شده است.
کاروان کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد روز دوشنبه به دروازه های غوطه شرقی رسید.
کمیته جهانی صلیب سرخ اعلام کرد، این کاروان که از اردوگاه الوافدین وارد غوطه می شود، شامل 46 کامیون حامل انواع کالا مانند مواد بهداشتی، پزشکی، آرد و غذا برای 27 هزار و 500 نفر ساکنان این منطقه است.
با وجود تعیین گذرگاه برای خروج غیرنظامیان، توسط نیروهای ارتش سوریه در غوطه شرقی، عناصر گروه تروریستی جبهه تحریرالشام (النصره) مستقر در این منطقه، از خروج ساکنان آن جلوگیری و از آنان به عنوان سپر انسانی می کنند.
116/110
بیشتر بخوانید:
انتقاد نماینده سوریه در سازمان ملل از قطعنامه شورای امنیت درباره غوطه شرقی
تلاش روسیه برای خروج غیر نظامیان از غوطه شرقی سوریه
غوطه شرقی؛ سرنوشتساز و تعیینکننده/ تحلیل