به گزارش ایران پرس، در کنفرانس صلح لیبی با حضور "خلیفه حفتر" فرمانده نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" و "فائز السراج" نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی حضور دارند.
"آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه این کشور، "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه، "امانوئل مکرون" رئیس جمهوری فرانسه، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا و "دونی ساسو انگسو" رئیس جمهوری کنگو از دیگر شرکت کنندگان در این کنفرانس هستند.
اردوغان در دیدار دو جانبه با پوتین در حاشیه این کنفرانس گفت، کنفرانس برلین باید به تأیید رسمی برقراری آتش بس و بازگشت به روند سیاسی در لیبی به منظور حفظ صلح و ثبات در این کشور برسد.
انتظار می رود که در پیش نویس بیانیه نهایی این کنفرانس، بر تشکیل چهار گروه فنی به منظور نظارت بر تصمیمات اتخاذ شده در این نشست تاکید شود.
تدابیر امنیتی در برلین در جریان این کنفرانس شدت یافته است و حدود 800 خبرنگار از سراسر جهان، کنفرانس صلح لیبی در برلین را پوشش خبری می دهند.
لیبی به دنبال تحولات سال 2011 و بی ثباتی ناشی از مداخله نظامی آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، با ناامنی و فعالیت گروههای تروریستی مواجه است.
لیبی از دو سال پیش بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان و دو دولت یکی در طبرق (شرق) و دیگری نیز در طرابلس (پایتخت لیبی) است.
پارلمان طبرق، مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر بوده و دولت وفاق ملی فائز السراج که مورد حمایت سازمان ملل است، در شهر طرابلس مستقر شده است.
گفتنی است، تنش ها در لیبی، با حمله نیروهای خلیفه حفتر به طرابلس پایتخت این کشور در آوریل 2019 تشدید شد.
همچنین امضای توافقنامه بین ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی با هدف مواجهه با اقدامات حفتر، با واکنش منفی مصر، قبرس و یونان مواجه شده است.
138/116