به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این همایش در پی دو همایشی برگزار میشود که به ابتکار مشترک شورای راهبردی روابط خارجی و مرکز الدراسات الجزیره در دو سال اخیر برگزار شده بود.
در این همایش برخی از اندیشمندان و کارشناسان از کشورهای عربی حضور یافته و با همتایان ایرانی خود به بررسی مهمترین مسائل مبتلا به منطقه و جهان اسلام میپردازند.
هدف این همایش رسیدن به تفاهم و درک بهتر از موضوعات مورد علاقه و نگرانیهای مشترک میان ایران و جهان عرب است.
محمد مختار رئیس مرکز مطالعات الجزیره در این همایش گفت : قرار بود این نشست در ۲۰۲۰ انجام شود اما کرونا رخ داد و به تاخیر افتاد، این سومین نشست است که برگزار میشود و از ۲ دوره گذشته که نشستها برگزار شد، بازتابهای خوبی دریافت کردیم.
عربها و ایرانیها جایگاه ژئوپلیتیک خود را در منطقه انتخاب نکردند بلکه در این جا قرار داده شدند و این خواست خداوند بوده است، ریشهها و نژادهای ما در هم تنیده است و فرهنگها در هم دیگر ترکیب شدهاند، اما معتقدم تفاوتها با گفتوگو حل میشود و ما سعی کردیم در این نشستها گفتوگوهایی بین ایرانیها و عرب ها داشته باشیم و امیدوارم نتایج این گفتوگوها را بیشتر بیینیم و به آنها اهمیت دهیم.شرایط هر چه باشد باید گفتوگوها ادامه پیدا کند و از جنگ بهدور باشیم.
در بخش دیگری از این همایش محمد سواق مدیر شبکه الجزیره اظهار داشت: بسیاری از اختلافات در منطقه و میان کشورها ناشی از عدم فهم درست مقاصد است که به درگیری میانجامد.
گفتوگو تنها راه پایان دادن به اختلافهاست، در این سلسله نشستها که هر سال برگزار میشود، به دنبال گفتوگوی فیمابین هستیم، هر چند فاصله ممکن است وجود داشته باشد. نشستهای گذشته تجربه مثبتی بود، و تلاش کردیم گفتوگوها در این نشستها بدون تاثیر و دخالت رسانهای باشد و طرف ها بدون واسطه با یگدیگر صحبت کنند.
وی در ادامه افزود: معتقدم هر چقدر گفتوگو را زودتر انجام دهیم، راه بر درگیریهای موهوم بسته میشود. منطقه عرصه حیاتی در سیاست بینالملل است و کانون تمدنهاست و گفتوگوها میان کشورها باید بهدور از تلاش برای حذف دیگری انجام شود، واقعیت منطقه ایجاب میکند کشورها با یکدیگر باشند ما انتخابی جز همراهی با یکدیگر نداریم.
113
بیشتر بخوانید:
خرازی: سیاست متحدان رژیم صهیونیستی جلوگیری از فروپاشی این رژیم است