به گزارش ایران پرس، در این نشست که بنا به درخواست روسیه و در پی اجلاس پاریس برگزار شد، «واسیلی نبنزیا» Vasily Nebenzya سفیر مسکو در سازمان ملل متحد، پیشنویس قطعنامهای را برای بررسی به اعضای شورا داد که طی آن ایجاد سازوکار جدیدی برای تحقیقات درباره اینکه چه گروهی مقصر اصلی حملات ادعایی شیمیایی در سوریه است، درخواست شده بود.
این طرح روسیه اما با مخالفت «نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل رد شد. هیلی در این نشست، مسکو و دمشق را به انجام این حملات متهم کرد.
نبنزیا نیز در واکنش به این اتهامات گفت مخالفت سریع و رد کردن طرح مسکو نشان میدهد ایجاد مکانیزم تحقیقاتی حرفهای و مستقل، آخرین چیزی است که واشنگتن میخواهد رخ دهد و آمریکا با این کار نه تنها به دنبال حقیقت نیست بلکه ذات واقعی خود را نشان داد.
نماینده بریتانیا و فرانسه هم در نشست شورای امنیت هم راستا با واشنگتن اعلام کردند لندن و پاریس عمیقا نگران گزارش های بکارگیری تسلیحات شیمیایی در سوریه هستند.
پیش از نشست شورای امنیت؛ اجلاس «همکاری بینالمللی در راستای ممانعت از مصونیت استفادهکنندگان از تسلیحات شیمیایی» با حضور نمایندگانی از 30 کشور جهان در پاریس برگزار شد. نماینده آمریکاو برخی دیگر از کشورهای شرکت کننده در نشست پاریس مدعی شدند دولت سوریه در روزهای اخیر در غوطه شرقی دمشق از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.
«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا که به نمایندگی از واشنگتن در نشست پاریس حضور داشت در سخنرانی خود در این نشست همچنین روسیه را مسوول این حملات ادعایی برشمرد و گفت: مسکو با حمایت از دولت سوریه، تعهداتش را درقبال آمریکا نقض کرده است.
این ادعای «تیلرسون» در حالی است که سوریه بر اساس اعلام سازمان منع تسلیحات شیمیایی در سال 2014 خلع سلاح شیمیایی شد.
آمریکا و متحدانش پیش از این نیز بارها تلاش کرده بودند حملات شیمیایی در سوریه را به دولت این کشور نسبت دهند. آخرین نمونه از این تلاش ها به حمله «خان شیخون» باز می گردد.
در حمله شیمیایی مشکوک روز سه شنبه چهار آوریل 2017، به منطقه «خان شیخون» در جنوب ادلب سوریه، بیش از صد نفر کشته و حدود 400 نفر زخمی شدند.
پس از به وقوع پیوستن این حادثه مشکوک، محور غربی عربی حامی تروریست ها به سرکردگی آمریکا تلاش فروانی کرد، حادثه «خان شیخون» را به دولت سوریه نسبت دهد، اتهامی که دمشق قاطعانه بارها آن را رد کرده است.
بسیاری از کارشناسان متهم کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی را تلاشی برای گمراه کردن افکار عمومی و وارونه کردن واقعیت ها به موازات پیروزی های اخیر ارتش سوریه در مقابل تروریست ها عنوان می کنند.
براساس گزارش های رسمی، تروریست ها بارها در عراق و سوریه ازسلاح شیمیایی استفاده کرده اند.
بحران در سوریه از سال 2011 با تهاجم گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا و متحدانشان برای تغییر معادلات منطقه به نفع رژیم صهیونیستی آغاز شد.117
نجات تروریستها؛ هدف آمریکا از متهم کردن سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی
روسیه: ادعای آمریکا درخصوص استفاده سوریه از تسلیحات شیمیایی بیاساس است
انتقاد دمشق از عملکرد کمیته بینالمللی تحقیقات شیمیایی در سوریه