ایران پرس - شصتمین نشست کمیسیون حقوق بشر اتحادیه آفریقا در نیامی پایتخت نیجر با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف آفریقایی آغاز به کار کرد.

«محمدو ایسوفو» رئیس جمهوری نیجر در مراسم آغاز به کار شصتمین نشست کمیسیون «حقوق بشر و مردم» اتحادیه آفریقا با اظهار تاسف از اینکه حقوق بشر توسط سازمان های مختلف به ویژه باندهای تبهکار، گروه های تروریستی و گروه های مختلف شبه نظامی نقض می شود، گفت: از لیبی تا مالی، از حوزه دریاچه چاد تا سومالی، از آفریقای مرکزی تا سودان جنوبی و جمهوری دموکراتیک کنگو این نهادها هیچ اهمیتی به جان و حقوق انسان ها نمی دهند در حالیکه  قربانی شدن غیرنظامیان، مورد تجاوز قرار گرفته شدن و آزار و اذیت آنها مایه نگرانی است.

محمدو ایسوفو: در آفریقا اهمیتی به جان انسانها نمی دهند

 

رئیس جمهوری نیجر همچنین بر لزوم اتخاذ تدابیر جدی تر توسط کشورهای آفریقایی در مواجهه با ناامنی و حمایت از حقوق بشر تاکید کرد.

شصتمین نشست کمیسیون حقوق بشر اتحادیه آفریقا در حالی برگزار می شود که جمعیت زیادی از شهروندان کشورهای مختلف این قاره در شرایط نا امن، بی ثبات و در جنگ و درگیری زندگی کرده و بسیاری نیز قربانی فعالیت های گروه های تروریستی و شرایط بد سیاسی حاکم بر برخی کشورها هستند.

درسودان جنوبی، بوروندی، جمهوری دموکراتیک کنگو، آفریقای مرکزی، سومالی، مناطقی از نیجریه، نیجر، منطقه دریاچه چاد و بسیاری دیگر ازمناطق این قاره، جمعیت بسیاری از شهروندان با کمترین حقوق انسانی، زندگی می کنند.

بافت قومی و قبیله ای، اختلافات دینی و مذهبی، دخالت کشورهای بیگانه و غربی، ادامه سیاست های استعماری،عدم توسعه یافتگی، داشتن حکومت های دیکتاتوری و عدم پایبندی به دموکراسی از سوی برخی مقامات در این کشورها همچنین گسترش فعالیت های گروه های تروریستی به پشتوانه حمایت برخی کشورهای بیگانه، سبب شده تا مقوله حقوق بشر به دغدغه اصلی بسیاری از کشورهای این منطقه تبدیل شود. 

دخالت کشورهای غربی در بسیاری از کشورهای این منطقه عامل مهمی در راستای نقض حقوق بشر است. اگرچه بسیاری از کشورهای آفریقایی به واسطه تلاش های آزادیخواهانه خود را از قید استعمارکشورهای غربی رها کرده اند اما کشورهای  استعمارگر با بازتعریف سیاست های خود در قالب های جدید و در راستای تامین منافع شان باردیگردر این کشورها حضور دارند.

ارایه تسهیلات مالی و اعتباری،کمک های بشردوستانه ، اعزام حافظان صلح در راستای برقراری ثبات و امنیت از جمله بهانه های این کشورها برای حضور در کشورهای این منطقه است، در حالی که خود بزرگترین ناقضان حقوق بشر محسوب می شوند.

افشای موضوع تجاوز صلحبانان در قبال دادن آذوقه به مردم کشور جنگ زده آفریقای مرکزی همچنین کشتار از سوی صلحبانان در سودان جنوبی از جمله شواهدی درباره نقض حقوق بشر از سوی این کشورهاست.

حمایت پنهانی از گروه های تروریستی فعال در منطقه و تجهیز سلاح و ادوات آنان موضوع دیگری است که از سوی برخی کشورهای غربی دنبال می شود. بسیاری از این گروه ها با حمایت ها پنهانی کشورهای غربی و در راستای تامین منافع این کشورها در مناطق مختلف این قاره حضور دارند. تاراج ثروت و منابع و به هم زدن امنیت داخلی از سوی این گروه ها فرصت را برای حضور بیشتر کشورهای غربی در راستای اجرای سیاست های خود فراهم می سازد.

از بعد دیگر در حالی که کشورهای غربی با متهم کردن بسیاری از کشورها به نقض حقوق بشر از آن به عنوان فرصتی برای حضور و توجیه سیاست های خود بهره می جویند، در برابر نقض آشکار حقوق بشردر بسیاری از مناطق جهان نیز به دلیل وجود  منافع اقتصادی و سیاسی سکوت پیشه کرده و از کنار آن با بی تفاوتی می گذرند.

اکنون در شرایطی بار دیگر کمیسیون حقوق بشر و مردم اتحادیه آفریقا تشکیل جلسه داده است که تاکنون اقدام عملی در راستای پیشگیری از شرایط کنونی حاکم از سوی این نهاد صورت نگرفته است. به نظر می رسد درزمانی می توان از دفاع حقوق بشر در کشورهای این قاره  سخن گفت که شرایط آرام و با ثبات، بدون دخالت بیگانگان در این کشورها فراهم شود.113/110

بیشتربخوانید:

دیدبان حقوق بشر: گسترش نقض حقوق بشر در لیبی

محمدو ایسوفو: در آفریقا اهمیتی به جان انسانها نمی دهند