به گزارش روز سهشنبه پارستودی؛ در این همایش که در بیشکک (پایتخت قرقیزستان) و با همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، سفیران ایران، افغانستان، ترکیه، تاجیکستان و اندیشمندانی از قرقیزستان هریک در سخنانی به جایگاه مولوی در بین مردمان کشورشان پرداختند.
این همایش بهمناسبت هشتصد و یازدهمین سالگرد تولد «جلال الدین محمد بلخی»، معروف به مولوی شاعر پارسیگوی ایرانی برگزار شد.
جلالالدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا و رومی در ششم ربیع الاول سال 604 هجری در شهر بلخ دیده به جهان گشود. مولوی از مشهورترین شاعران ایرانیتبار پارسیگوی است نام کامل وی «محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده و در دوران حیات به القاب «جلالالدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده شده است.
در نگاه مولوی، جهل و نادانی از پایهورترین علل رنج بشری است و زخمهای بسیاری را در روان و درون انسان ایجاد میکند. به باور او «احمقی رنجی است که زخم میآورد».
مولانا کسانی را که تنها به فکر نیازهای مادی و فیزیولوژیکی خود هستند و بر اثر دلمشغولی به آنها، از عالم معنا و اصل خود غافلند، احمق شمرده است. او رسالت خود را در این میبیند که چنین انسانهایی را متوجه اصل و خود واقعی نماید و با کلام خود به انسانها باده معرفت بنوشاند. 138/120
بیشتر بخوانید:
آغاز بهکار همایش بینالمللی شمس و مولانا در خوی
برگزاری نکوداشت مولانا با حضور نمایندگان 14 کشور در تهران؛ امروز
قونیه؛ میزبان چهارمین همایش بینالمللی مولانا + ویدئو