مذاکرات رئیس جمهوری ایتالیا با مقامات و احزاب سیاسی برای رسیدن به راه حلی جهت خروج از بن بست سیاسی کنونی به دور دوم کشیده شد.

انتخابات پارلمانی ایتالیا چهارم مارس 2018 برگزارشد، اما هیچ یک از احزاب و ائتلاف های سیاسی ایتالیا موفق به کسب حد نصاب آرا (40 درصد) برای رسیدن به اکثریت نشد. با توجه به این شرایط، تنها رئیس جمهوری می تواند از طریق مشورت با احزاب و ائتلاف ها در مورد آینده سیاسی ایتالیا تصمیم گیری کند.

با گذشت یک ماه از انتخابات پارلمانی، «سرجیو ماتارلا»، رئیس جمهوری ایتالیا از دو روز پیش مذاکرات با احزاب و گروههای سیاسی برای تشکیل دولت جدید این کشور را آغاز کرد. مشاوره های رئیس جمهوری با مقامات و احزاب ایتالیایی از روز چهارشنبه با «ماریا الیزابتا کازلاتی»، رئیس سنا آغاز شد و سپس با «روبرتو فیکو»، رئیس مجلس نمایندگان و همچنین با هیات های پارلمانی و سران و نمایندگان تمام احزاب حاضر در پارلمان ادامه یافت.

با این حال، رئیس جمهوری ایتالیا پس از دو روز مذاکره با مقامات و نمایندگان احزاب سیاسی حاضر در پارلمان این کشور اعلام کرد، در این دو روز مشاوره، احزاب مختلف نتوانستند از طریق توافق با هم اکثریت پارلمانی کسب کنند و در نتیجه این مشاوره ها به دور دوم کشیده می شود.

ائتلاف راست شامل 4 حزب دست راستی ایتالیا از جمله حزب «به پیش ایتالیا» به ریاست «سیلویو برلوسکنی» و همچنین حنبش 5 ستاره بیشترین آرا را در انتخابات اخیر پارلمانی این کشور به خود اختصاص دادند. «برلوسکنی» در پایان دیدار خود با رئیس جمهوری ایتالیا گفت: «ما در دیدار با رئیس جمهوری تاکید کردیم که ائتلاف احزاب راست باید دولت را تشکیل دهند و من از «متئو سالوینی» رهبر حزب اتحاد که بیشترین آراء را در ائتلاف راست کسب کرده است برای تشکیل دولت جدید حمایت می کنم.

در همین حال، «متئو سالوینی» نیز در کاخ ریاست جمهوری ایتالیا از آمادگی خود برای تصدی مقام نخست وزیری خبر داد و تاکید کرد: ما برای تشکیل دولتی دست راستی کار می کنیم که در آن نیروهای حزب «به پیش ایتالیا» به رهبری برلوسکنی نیز باشند؛ دولتی که حداقل بتواند برای پنج سال بر سر کار باشد، در غیر این صورت باید انتخابات مجدد برگزار شود.

براساس قوانین ایتالیا، در صورتی که هیچ حزب و ائتلافی موفق به کسب اکثریت آرا در انتخابات نشود و یا نتوانند با یکدیگر برای تشکیل یک دولت به توافق برسند، رئیس جمهوری می تواند تصمیم به انحلال مجدد پارلمان (مجالس سنا و نمایندگان) گرفته و انتخابات جدیدی را برگزار کند. 

بن بست در تشکیل کابینه یکی از چالش های مهم ایتالیا است که سبب تاخیر تشکیل دولت می شود. این موضوع پیش از این در سال 2013 نیز رخ داده و دولت این کشور پس از دو ماه بن بست سیاسی تشکیل شده بود. 

112/135

بیشتر بخوانید : 

تلاش رئیس‌جمهوری ایتالیا برای خروج از بن‌بست تشکیل دولت/ تحلیل