به گزارش پارس تودی، نیویورک تایمز نوشت: سازمان ملل متحد و شماری از دیپلماتهای غربی امیدوارند عقب نشینی امارات از یمن، "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی را بر آن دارد که به جنگ علیه این کشور پایان دهد.
این روزنامه به نقل از شماری از دیپلماتها نوشت: جنگ یمن پس از آنکه هم پیمان اماراتی "محمد بن سلمان" دست از حمایت از وی برداشت به باتلاقی برای ولیعهد سعودی تبدیل شده است.
امارات پس از چهار سال حضور در جنگ یمن به تازگی اعلام کرد راهبرد خود را به راهبرد صلح تغییر و تعداد نیروهایش را در یمن به طور قابل ملاحظهای کاهش میدهد. حتی پایگاههای این کشور در استان تعز و غرب یمن نیز به نیروهای سعودی و سودانی واگذار شده است.
عربستان پس از آنکه تلاش هایش برای انصراف امارات از این تصمیم با شکست مواجه شد، به شدت ناامید و دلسرد شده است.
روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم "دیوید دی. کرک پاتریک" ( David D. Kirkpatrick) نوشت: از زمان شروع مداخله عربستان در یمن، این جنگ، جنگ "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی بود.
"محمد بن سلمان" که آن زمان 29 سال داشت و سه ماه بود وزیر دفاع شده بود، در تصاویری رسمی که منتشر می شد در کنار ژنرال ها و در حال نگریستن به نقشه ها و بازرسی از یک بالگرد دیده می شد.
حتی تصاویری از وی منتشر شد که او را با هدست مخصوص خلبانی در قسمت عقب یک هواپیمای ترابری نشان می داد.
با این حال به گفته دیپلمات ها و تحلیلگران، چهار سال بعد از گذشت آن زمان، این جنگ وارد بن بست شده است و نبردی که "محمد بن سلمان" شروع کرد به یک باتلاق برای وی تبدیل شده است.
به گفته آنها، اقدام امارات به عنوان هم پیمان کلیدی عربستان در خارج کردن نیروهایش از یمن پرسش هایی اساسی را درباره توانایی عربستان سعودی در هدایت این جنگ به تنهایی ایجاد می کند.
به گفته دیپلمات هایی که در جریان گفت وگوها قرار دارند "محمد بن سلمان" که از اظهارات مقامات تندروی دولت ترامپ جسارت گرفته است در شرایط کنونی امیدوار است واشنگتن با حمایت نظامی خود باعث تغییر شرایط شود. اما مخالفت کنگره با جنگ یمن باعث می شود این امر غیرمحتمل شود و در نتیجه ولیعهد سعودی با گزینه هایی تحقیر آمیز روبرو می شود.
عربستان با حمایت آمریکا، امارات و چند کشور دیگر از مارس 2015 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور کرده است. جنگافروزی عربستان و متحدانش در یمن تاکنون به کشته شدن بیش از شانزده هزار یمنی، زخمی شدن دهها هزار نفر و آوارگی میلیونها یمنی منجر شده است.
تجاوز نظامی عربستان همچنین کشور فقیر یمن را با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی مواجه کرده است.
رژیم سعودی و متحدانش تاکنون به دلیل مقاومت مردم یمن نتوانستهاند به اهداف خود در این کشور(به قدرت رساندن دست نشاندگان خود) برسند.
139/117
بیشتر بخوانید:
نظامیان سعودی در "نجران" عربستان زمین گیر شدند
انهدام پهپاد جاسوسی ائتلاف سعودی در نجران
حمله موشکی یمنیها به مواضع نظامیان سعودی در نجران