به گزارش ایران پرس، در بیانیه پایانی نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی تصریح شد؛ از جامعه جهانی می خواهیم قدس شرقی را به عنوان پایتخت اشغالی دولت فلسطین به رسمیت بشناسد.
کشورهای شرکت کننده در این نشست همچنین اعلام کردند که تصمیم رئیس جمهوری آمریکا در خصوص شناسایی قدس به پایتختی رژیم صهیونیستی و نیز انتقال سفارت آمریکا به این شهر مقدس اسلامی را نپذیرفته و آن را به شدت محکوم میکنیم.
کشورهای شرکت کننده در این نشست همچنین اعلام کردند، در صورتی که شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال تصمیم آمریکا در مورد قدس اقدامی نکند، این پرونده را به مجمع عمومی سازمان ملل خواهیم برد.
برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی
نشست فوقالعاده سران و مقامات کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در دفاع از قدس و بررسی راهکارهای مواجهه با تصمیم رییس جمهوری آمریکا در شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی با حضور مقامات و سران 57 کشور اسلامی در شهر استانبول ترکیه برای بررسی وضعیت قدس برگزار شد.
در این نشست، علاوه بر «حسن روحانی» رییس جمهوری ایران، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، «الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان، «محمداشرف غنی» رییس جمهوری افغانستان، «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر، «عبدالله دوم» پادشاه اردن، سخنرانی کردند.
در این نشست، سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی ضمن سخنرانی در دفاع از قدس، آخرین مواضع کشور خود را در خصوص اقدام رییس جمهوری آمریکا در خصوص شناسایی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و نیز انتقال سفارت آن کشور به قدس شریف اعلام کردند.
روز گذشته کارشناسان ارشد کشورهای سازمان همکاری اسلامی پیش نویس بیانیه این نشست را تنظیم کردند و این بیانیه در نشست وزرای امور خارجه صبح امروز چهارشنبه در سالن لطفی کردار استانبول برگزار و نهایی شد.
هیات رسمی جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجت الاسلام دکتر حسن روحانی رییس جمهوری و «محمد جواد ظریف» دیشب جهت شرکت در این نشست فوق العاده وارد استانبول شدند.
در این نشست مقامات 57 کشور و در سطح روسای جمهوری و نخست وزیران بیش از 20 کشور اسلامی از جمله ایران، فلسطین، اردن، قطر، پاکستان، کویت، اندونزی، مالزی، جمهوری آذربایجان، لیبی، سومالی، سودان، لبنان، گینه، افغانستان، بنگلادش، توگو، عمان و یمن شرکت کردند.
کشورهای مصر، بحرین و امارات متحده عربی در سطح وزیر خارجه در نشست حضور یافت و عربستان سعودی نیز وزیر امور اسلامی خود را برای حضور در این نشست اعزام کرد.
بنا به دعوت ریاست سازمان همکاری اسلامی، نماینده بخش ترک نشین قبرس و «نیکولاس مادرو» رئیس جمهوری ونزوئلا و هیاتی از روسیه، آفریقای مرکزی، تایلند و بوسنی و هرزگوین به عنوان میهمان در این اجلاس حضور یافتند.
نقش سازنده سازمان همکاری اسلامی در مناقشات بین المللی/ تحلیل
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا چهارشنبه گذشته (ششم دسامبر) قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد، اقدامی که با مخالفت و واکنشهای گسترده مردمی، سران کشورها و مجامع بینالمللی روبه رو شده است.
تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر انتقال سفارت این کشور به قدس شریف را باید محصول تبانی سیاستمداران سلطه گر آمریکایی و رژیم اشغالگر قدس قلمداد کرد.
تصادفی نیست که این تصمیم آمریکا درست در زمانی اتخاذ شده است که کشورهای سوریه و عراق از وجود گروه تروریستی داعش آزاد شده است.
این گروه تروریستی به سرکردگی آمریکا و برخی ازکشورهای خاورمیانه فعالیت خود را درسال 2011 میلادی علنی کرد و در سال جاری میلادی، مقام های سوریه و عراق از نابودی و اضمحلال این گروه خبر دادند.
این رفتار آمریکا را می توان به معنای تلاش همه جانبه دولتمردان کاخ سفید برای سلب آسایش از جوامع اسلامی تلقی کرد.
با توجه به این واقعیت ها، سازمان همکاری اسلامی با برگزاری نشست فوق العاده سران، تلاش می کند توطئه های آمریکا و رژیم صهیونیستی را در منطقه خنثی کند.
سازمان همکاری اسلامی -Organization of the Islamic Cooperation) - OIC) روز پنجشنبه گذشته با انتشار بیانیهای، فرمان انتقال سفارت آمریکا به قدس از سوی رییس جمهوری آمریکا را بیاحترامی به احساسات مسلمانان و مغایر با قوانین بین المللی و قطعنامههای سازمان ملل اعلام کرد.
سازمان همکاری اسلامی با تاکید بر موضع ثابت خود درباره قدس شریف به عنوان بخش جداییناپذیر از اراضی فلسطین، تصریح کرد :
"تصمیم غیرقانونی ترامپ به رژیم اشغالگر قدس مشروعیت نخواهد بخشید، همانطور که وضعیت تاریخی و هویت قدس را تغییر نمیدهد."
نشست های سران سازمان همکاری اسلامی با ۵۷ عضو از چهار قاره جهان با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون نفر، هر سه سال یکبار در یکی از کشورهای عضو این سازمان بین المللی برگزار می شود.
در عین حال، در موارد مهم که رویداد غیرمنتظره ای رخ دهد، سازمان همکاری اسلامی در سطوح مختلف نشست فوق العاده برگزار می کند.
نشست جاری استانبول نیز از این دست نشست ها است که در پی تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر انتقال سفارت این کشور به قدس شریف، در دستور کار کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی قرار گرفته است.
با توجه به نقش مثبت و جایگاه سازمان همکاری اسلامی در سطح بین المللی، برگزاری نشست استانبول برای جهان اسلام و حتی جامعه بین المللی حائز اهمیت است.
در این شرایط، انتظار می رود نتایج نشست جاری سران کشورهای اسلامی در استانبول و فشارهای جهان اسلام بر آمریکا، کاخ سفید را به عقب نشینی از موضع مغایر با قطعنامه های سازمان ملل وادار کند.
نویسنده: محمدعلی طالبی
116/110
بیشتر بخوانید:
نشست سران و مقامات سازمان همکاری اسلامی در حمایت از قدس+ ویدئو
اردوغان در نشست سران سازمان همکاری اسلامی: قدس خط قرمز مسلمانان است+ ویدئو
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی: امریکا احساس مسلمانان را تحریک میکند+ ویدئو
هفت پیشنهاد روحانی به جهان اسلام برای مقابله با تصمیم غیرقانونی دولت آمریکا+ ویدئو
محمود عباس در نشست سران سازمان همکاری اسلامی: همهباهم در دفاع از قدس یکصدا میشویم+ ویدئو