بیست‌ودومین نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «عاقل بیک جباراف» نخست وزیر قرقیزستان در نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیشکک ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در این رویداد، گفت: از زمان اعلام بیماری کووید- 19، این نشست برای اولین بار به صورت حضوری برگزار می‌شود. 

جباراف همچنین به هیات ایرانی به ریاست «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور ایران که برای اولین بار به عنوان عضو کامل در نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای شرکت می‌کنند، تبریک گفت.

نخست وزیر قرقیزستان گفت: سازمان همکاری شانگهای امروز به عنوان یک انجمن بین‌المللی منحصر به فرد برای تعامل برای تبادل نظر و توسعه مکانیسم‌های قابل قبول متقابل در زمینه‌های امنیتی، گسترش همکاری‌های تجاری، اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه ظهور کرده است. 

وی خاطر نشان کرد: این سازمان  یک منطقه در حال توسعه پویا در جهان است و جمعیت کل کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به تنهایی بیش از 3.3 میلیارد نفر یا بیش از 42 درصد از جمعیت جهان است.  

سازمان همکاری شانگهای، یک سازمان بین المللی دائمی بین دولتی است که ایجاد آن در 15 ژوئن 2001 در شانگهای توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان اعلام شد.

در حال حاضر، سازمان همکاری شانگهای شامل 9 کشور عضو هند، جمهوری اسلامی ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، جمهوری اسلامی پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان است. 

افغانستان، بلاروس، مغولستان عضو این  سازمان دارای وضعیت ناظر هستند. در سال 2022، در نشست سازمان همکاری شانگهای در «سمرقند» روند ارتقای وضعیت بلاروس در داخل سازمان به سطح یک کشور عضو آغاز شد. 

شورای سران دولت ها (نخست وزیران) بودجه سازمان را تصویب می‌کند، مسائل عمده حوزه‌های خاص، به ویژه اقتصادی، توسعه تعامل در سازمان همکاری شانگهای را بررسی و حل می‌کند.

117