با این حال غربی ها هیچ توجهی به استفاده مکرر گروههای تروریستی از تسلیحات شیمیایی علیه مردم و نظامیان سوریه نمی کنند.
آنها همواره یا منکر این حملات شده اند و یا اینکه وقوع این حملات شیمیایی را به گردن ارتش سوریه انداخته اند.
در آخرین مورد از حملات شمیایی توسط گروههای تروریستی، این گروهها شنبه شب محله الخالدیه در حلب را با راکتهای حاوی گاز کلر هدف قرار دادند که حدود صد نفر از مردم دچار مسمومیت شیمیایی شدند.
ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه معتقد است: «گلوله هایی که برای هدف قراردادن مناطق مسکونی در حلب استفاده شد حاوی ماده سمی کلر بودند.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد که گلوله های توپ حاوی کلر از نقطه ای در منطقه کاهش درگیری واقع در استان ادلب شلیک شد که در کنترل تروریست های گروه تکفیری تحریر الشام (جبهه النصره سابق) است.
وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد: "متخصصان روس در امور مربوط به مواد شیمیایی به مناطقی در حلب که از سوی گروه های تروریستی مورد حمله راکت های حاوی گازهای سمی قرار گرفت سفر کردند."
پیشتر الکساندر شولگین نماینده دائم روسیه در سازمان منع تسلیحات شیمیایی هشدار داده بود: آمریکا با حمایت از گروه های افراط گرا در سوریه، در واقع در حال دامن زدن به تروریسم شیمیایی است.
به رغم اعلام این حادثه تروریستی شیمیایی از سوی روسیه و انتشار اخبار و گزارش ها و فیلم های مربوط به مجروحان شیمیایی، اما دولتهای غربی هیچ واکنشی به این مساله نشان ندادند، در حالی که در مواردی که گروههای تروریستی ادعای وقوع حمله شیمیایی توسط ارتش سوریه را کرده اند، نه تنها غربی ها این حوادث ادعایی را بخوبی تحت پوشش رسانه ای قرار داده اند بلکه به واکنش نظامی و هدف قرار دادن نقاط مختلفی در سوریه با حملات هوایی و موشکی اقدام کرده اند.
رویکرد دوگانه غرب در قبال مساله تسلیحات شیمیایی
کما اینکه آمریکا به همراه فرانسه و بریتانیا در آوریل 2018 به بهانه وقوع حمله شیمیایی در غوطه شرقی سوریه، حملات هوایی و موشکی گسترده ای را علیه سوریه انجام دادند.
این مساله نشانه بارزی از رویکرد دوگانه غرب در قبال مساله تسلیحات شیمیایی است .البته امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در اظهاراتی صرفا ابراز امیدواری کرده که اطلاعات مربوط به حمله شیمیایی به شهر حلب به سازمان منع تسلیحات شیمیایی ارسال شود و مسئولان این حادثه شناسایی شوند.
سئوالی که به ذهن می رسد این است که در موارد قبلی که دولت و ارتش سوریه متهم به کاربرد سلاح شیمیایی شده اند، غربی ها به ویژه آمریکا، فرانسه و بریتانیا بدون اینکه منتظر نتایج تحقیقات شوند، فورا مبادرت به حملات نظامی علیه سوریه کرده اند، اما در این مورد که آشکارا هم عاملان حمله و هم قربانیان و هم محل شلیک گلوله های شیمیایی مشخص هستنند، موضع گیری درباره آن را موکول به ارسال اطلاعات به سازمان منع تسلیحات شیمیایی کرده و بدین ترتیب هر گونه اقدام علیه عاملان این حمله غیر انسانی را به آینده ای نامعلوم موکول می کنند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حساب توییتری خود نوشت: غرب کجاست که حمله شیمیایی حلب توسط تروریستها را محکوم کند؟ روش غرب: سلاحهای شیمیایی تنها زمانی محکوم میشوند که توسط دشمنان استفاده شوند و نه متحدان.
135/110
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
حمله شیمیایی حلب؛ سوریه برای سازمان ملل نامه نوشت
العهد: استفاده آمریکا از فسفر سفید در سوریه برای خدمت بهداعش
حمله شیمیایی تروریستها به حلب سوریه
تظاهرات رقه سوریه علیه حضور نیروهای آمریکایی