این اسناد قرار بود هفته آینده منتشر شود. این در حالی است که 58 سال از مرگ رئیس جمهور اسبق آمریکا گذشته است. جان اف کندی در 22 نوامبر 1963 توسط «لی هاروی اسوالد» در دالاس تگزاس ترور شد.
در بیانیه بایدن آمده است: تاخیر موقت در انتشار این اسناد برای حفاظت از آسیب ملموس به بخش دفاع نظامی، عملیات اطلاعاتی، نیروهای اجرای قانون و یا پیشبرد سیاست خارجی قانون ضروری است.
وی مدعی شده که این امور مهمتر از منافع عمومی در افشای فوری ابعاد محرمانه ترور کندی است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در سال 2018 دستور داد تا اسناد مربوط به ترور جان اف کندی به دلایل امنیتی تا 26 اکتبر 2021 منتشر نشود. البته بایدن در بیانیه خود وعده داده که این اسناد در اواخر سال 2022 منتشر خواهند شد.
تاخیر دوباره درباره انتشار اسناد ترور جان اف کندی رئیس جمهور اسبق آمریکا بار دیگر به ابهامات در این زمینه دامن زده است. از لحاظ قانونی هیچ گونه دلیلی برای خودداری از منتشر شدن این اسناد وجود ندارد.
به موجب «قانون گردآوری اسناد ترور جان اف کندی» مصوب سال 1992، همه اسناد این ترور باید ظرف 25 سال یعنی تا اکتبر 2017 منتشر می شدند، هر چند که این قانون، در مواردی که نگرانی های مربوط به امنیت ملی مهم تر از منفعت عمومی در انتشار اسناد است، به تعویق انداختن انتشار این اسناد را مجاز دانسته شده است.
در واقع دولت بایدن نیز با مستمسک قرار دادن این بخش از این قانون از انتشار اسناد محرمانه قتل کندی خودداری می کند. با این حال این پرسش مهم و البته بدون جواب هنوز مطرح است که چرا پس از گذشته چند دهه از ترور کندی، باز هم واشنگتن مایل به افشای ابعاد ناگفته این اقدام نیست و مهمتر اینکه کدام نهادهای دولتی و امنیتی و اشخاصی در این ترور دست داشته اند که هنوز هم باید ناشناخته باقی بمانند و یا افشای آنها به ادعای بایدن موجب آسیب به ایالات متحده می شود؟
این در حالی است که در بین چهار رئیس جمهور آمریکا که از ابتدای تشکیل این کشور تاکنون ترور شده اند فقط درباره قتل کندی هنوز هم ابهامات زیادی وجود دارد. باید پرسید چه رازی در ترور سی و پنجمین رئیس جمهور آمریکا وجود دارد که هنوز هم بعداز 58 سال، هم چنان ناگفته باقی مانده است، در حالی که قانون اجازه انتشار آن را بعد از سال 2017 داده بود؟
اگر دلیل مخفی کاری ترور کندی حفظ حیثیت و آبروی اشخاص بوده است که باید گفت، کسی از مظنونین و قاصرین اصلی این واقعه بعد از 58 سال زنده نمانده است.
بر اساس بیانیه بایدن، انتشار اسناد به پیشنهاد آرشیو ملی آمریکا به تعویق افتاده است. به ادعای آن، شیوع کرونا تاثیر قابل توجهی روی «نهادهای مسئول بررسی ویرایش اسناد» داشته است.بدین ترتیب دولت بایدن همه گیری کرونا را بهانه خودداری از انتشار این اسناد قرار داده است.
نظرسنجی های مختلف در طول سال های متمادی که از ترور جان اف کندی می گذرد نشان داده که اکثریت مردم آمریکا معتقدند اسوالد عامل ترور کندی این کار را به تنهایی انجام نداده و افراد دیگری نیز در این ترور دست داشته اند. ضمن اینکه نظریههای مختلفی در خصوص توطئه بودن این ترور در اذهان رایج است.
بدین ترتیب به نظر می رسد، ابهامات ترور جان اف کندی تا آینده نامعلومی هم چنان باقی مانده و پرسش های متعدد در این زمینه بی پاسخ باقی بماند.
«وینست باگلیوسی» نویسنده کتاب «تاریخ ادعای دوباره؛ قتل جان اف کندی» پس از 21 سال تحقیق و گردآوری اسناد و مدارک در مصاحبه ای اعلام کرد: "این کتاب من به همه چیز و از همه سو پرداختم و به این نتیجه رسیدم که در قتل کندی نکته پایانی وجود ندارد و آخر این داستان همچنان بی پایان باقی می ماند."
نویسنده: سيدرضا ميرطاهر
117