نسرین صفایی: مقام های اتحادیه آفریقا بر تداوم حمایت از نیروهای چند ملیتی کشورهای غرب آفریقا در مبارزه با گروه بوکوحرام تاکید کردند.

اسماعیل چرگوئی کمیسر "شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا" درنشست با فرماندهان ارشد نیروهای چند ملیتی در مبارزه با بوکوحرام، این موضوع را مطرح کرد.

در بیانیه پایانی این نشست آمده است، هدف از برپایی این نشست در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی و مقر اتحادیه آفریقا، گفت وگو در باره وضعیت امنیتی در منطقه و تاثیر عملیات نیروهای چند ملیتی بوده است.

ائتلاف ارتش کشورهای منطقه شامل نیروهای نیجریه، نیجر، چاد و کامرون است که با ابتکار محمدو بوهاری رئیس جمهوری نیجریه شکل گرفت.

 عملیات مشترک ارتش های منطقه با هدف سرکوب ونابودی گروه بوکوحرام بر ضد مواضع این گروه تروریستی انجام گرفته است. با این همه، هنوز بخش هایی از نیجریه ، شمال کامرون و نیجر تحت کنترل گروه بوکوحرام است.

ناظران معتقدند، اعلام حمایت اتحادیه آفریقا از نیروهای چند ملیتی کشورهای منطقه غرب آفریقا، به تقویت روحیه سربازان ارتش این کشورها منجر خواهد شد، ضمن آن که بیانیه این اتحادیه، تاکیدی دوباره بر مبارزه با بوکوحرام است.

 شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا که مسئولیت کمک به امنیت و ثبات در کشورهای عضو این اتحادیه را دارد، هیاتی شامل فرمانده نیروهای چند ملیتی غرب آفریقا ، معاون فرمانده و همچنین رئیس دفتر اتحادیه آفریقا در چاد تشکیل داده است.

 این ابتکار به منظور هماهنگی بیشتر فرماندهان ائتلاف ارتش های منطقه در ادامه جنگ با بوکوحرام طرح ریزی و اجرا شده است. سران کشورهای آفریقایی در اتحادیه آفریقا به تازگی برای نابودی و ریشه کنی کامل گروه های تروریستی همچون بوکوحرام در نیجریه و الشباب در سومالی، تاکید کرده اند.

سران آفریقا بدرستی از پیوند و ارتباط تنگاتنگ امنیت پایدار با ثبات اقتصادی و سیاسی ، آگاه هستند و به همین علت، این هدف را در دستور کار قرار داده اند.درحال حاضر، قاره آفریقا تحت تاثیر تحولات لیبی است که با ادامه درگیری ها، گرفتار هرج و مرج و آشفتگی شده است.

نگرانی از پیامدهای بعدی موجب شد هفته گذشته سران کشورهای همجوار لیبی در پایتخت اتیوپی گرد هم آیند تا در باره تحولات لیبی بحث و گفت و گو کنند.

محمدو ایسوفو رئیس جمهوری نیجر نیز در این گردهمایی حضور یافت . پیشتر برخی تحلیلگران سیاسی این موضوع را مطرح کرده بودند که نیجر، خط مقدم جبهه جنگ با گروه بوکوحرام در غرب قاره آفریقا شده است.

گرچه اکنون، نگرانی ادریس دبی رئیس جمهوری چاد نیز در خصوص حملات احتمالی بوکوحرام، کمتر از نیجر نیست. با وجود این اقدامات؛ نمی توان خطر گروه بوکوحرام و تهدید های تروریستی گروه الشباب را فقط متوجه سومالی دانست.

خطر حملات تروریستی به موازات گسترش آن درمناطق شرق و شاخ افریقا و غرب این قاره ،اکنون متوجه همه کشورهای آفریقایی است و حتی می توان از خطر نفوذ این گروه های تروریستی به فراتر از مرزهای آفریقا سخن گفت.به همین دلیل است که اتحادیه آفریقا خواهان نابودی و ریشه کنی گروه الشباب درسومالی و کنیا و گروه بوکوحرام درنیجریه و همسایگان آن است. اما تحقق این هدف منوط به تقویت همگرایی سیاسی و امنیتی است که موجب شکل گیری ائتلاف ارتش های منطقه غرب افریقا شده است.