یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی که خواست نامش فاش نشود، گفت: سئول در راستای همکاری نزدیک با جامعه بین المللی، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی را با جدیت اجرا میکند.
وی همچنین افزود: سئول به منظور جلوگیری از انتقال مواد ممنوعه مورد استفاده در تسلیحات کشتار جمعی، به تعهدات خود در چارچوب سازوکارهای چند جانبه کنترل صادرات پایبند است.
"آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن روز یکشنبه در گفتگو با تلویزیون این کشور گفت: ظن آن میرود سئول از تحریمهای اعمال شده علیه کره شمالی تبعیت نمیکند.
این اولین بار نیست که کره جنوبی به نادیده گرفتن تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی متهم شده است.
پیشتر هم دولت آمریکا به خصوص پس از شروع گفتگوهای دو کره پس ازحضور ورزشکاران کره شمالی در بازی های المپیک زمستانی سال 2018 در کره جنوبی، سئول را به بی توجهی به رعایت تحریم ها ضد پیونگ یانگ متهم کرده بود.
از نظر ژاپن و آمریکا، این آمادگی و علاقه در دولت کره جنوبی برای نشان دادن حسن نیت خود در گفتگوها با کره شمالی وجود دارد که بخشی از تحریم های شورای امنیت سازمان ملل ضد این کشور را نقض کند و برخی از کالا ها یا تجهیزات مورد نیاز پیونگ یانگ را تامین کند.
البته دولت کره جنوبی همواره با رد اتهام آمریکا و برخی دیگر از کشورها از جمله ژاپن، ضمن آنکه بر پایبندی خود به ادامه تحریم ها علیه کره شمالی تاکید کرده است اما در عین حال استمرار این تحریم ها را مانعی بزرگ بر سر راه پایان مناقشه در شبه جزیره کره و به نتیجه رسیدن گفتگوهای سئول و واشنگتن با پیونگ یانگ ارزیابی کرده است.
مقامات سئول براین باورند که همزمان با ادامه تحریم ها ضد کره شمالی و بکارگیری سیاست های خصمانه از سوی آمریکا، پیونگ یانگ هیچگاه حاضر به توافق برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره نخواهد بود.
موضع کره شمالی درباره عدم حضور در دور سوم گفتگو با رئیس جمهوری آمریکا پس ازدو دور مذاکره در سنگاپور و ویتنام تا زمان تغییر سیاست های خصمانه کاخ سفید و برداشتن تحریم ها، نشان می دهد که ارزیابی کره جنوبی از تاثیرات رویکرد فعلی واشنگتن برتخریب روند گفتگوها برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره واقعی و مطابق با شرایط موجود است.
"سوزان دی مگیو" تحلیلگرمسایل سیاسی در آمریکا در این باره گفت: "در مذاکرات غیررسمی که من با مقامهای کره شمالی داشتهام آنها با نحوه توافق آمریکایی ها کاملا آشنا هستند و به دنبال توافق به هر قیمتی با آمریکا نیستند."
این نگرانی برای دولت کره جنوبی وجود دارد که با ادامه روند فعلی در نوع مواجهه کاخ سفید با کره شمالی، حتی پیونگ یانگ در مذاکرات خود با سئول نیز تجدید نظر کند که اعتراض های گسترده در سفر اخیر "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا به کره جنوبی نمایه ای از این نگرانی ها درباره از بین رفتن دستاوردهای تنش زدایی از روابط دو کره بود.
در چنین شرایطی انتظار می رود دولت ژاپن بیش از آنکه به رعایت تحریم ها علیه کره شمالی توسط کره جنوبی حساسیت نشان دهد باید درباره به خطر افتادن تلاش های منطقه ای برای خلع سلاح شبه جزیره کره و بازگشت ثبات به منطقه از طریق اقدامات خصمانه آمریکا حساس ونگران باشد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
139/116
بیشتر بخوانید:
مخالفت ژاپن با توقف تمرینهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی