ایران پرس- مارتین کوبلر میانجی سازمان ملل در لیبی، روند مذاکرات سیاسی این کشور را رضایت بخش خواند.

کوبلر  روز چهارشنبه  در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد در هفته‌های آینده طرف‌های حاضر در مذاکرات لیبی به چارچوب مشخص و قابل قبولی دست خواهند یافت تا با استفاده از آن اختلافات خود را حل و فصل کنند.

مارتین کوبلر میانجی سازمان ملل در لیبی

 

 به گفته  کوبلر، هر گونه تغییر و اصلاح باید به تائید مجلس نمایندگان لیبی که از حمایت دولت فایز السراج نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی خودداری کرده است، برسد و سال 2017 باید برای لیبی سال تصمیمات مهم و پیشرفت‌های سیاسی باشد.

 گفته می شود، ژنرال حفتر که خود را فرمانده ارتش ملی لیبی معرفی کرده است آمادگی خود را برای دیدار با فایز السراج که از حمایت جامعه بین المللی برخوردار بوده، اعلام کرده است.رئیس دولت وحدت ملی لیبی نیز اواخر ژانویه گذشته اعلام کرده بود به زودی در قاهره با ژنرال خلیفه حفتر که از حمایت دولت مصر برخوردار است، دیدار خواهد کرد.

 امید می رود، اظهارات  کوبلر اوضاع   سیاسی حاکم بر لیبی را باز نمایی کند. پیش تر، وی به  ارائه گزارش های ناقص  از اوضاع لیبی به سازمان ملل متهم و  گفته شده بود،  در گزارش های او، درک درستی از اوضاع لیبی و درگیری‌های سیاسی و قبیله‌ای وجود ندارد.

کوبلر حتی متهم شد که تلاش می  کند مردم لیبی را علیه یکدیگر تحریک  و از اختلاف‌های سیاسی و قبیله‌ای برای ادامه وضعیت شکننده این کشور سوءاستفاده ‌ کند.

 مطابق قطعنامه 2323 شورای امنیت،  ماموریت هیات پشتیبانی سازمان ملل در لیبی تا پانزده سپتامبر 2017 تمدید شده است.

میانجیگری میان گروههای سیاسی لیبی، اجرای کامل توافق نامه صخیرات در دسامبر 2015 و کمک به حفظ ثبات در مناطقی که از اشغال گروههای تروریستی خارج می شوند، از ماموریت های اصلی هیات سازمان  ملل است.

 با این حال به  اعتقاد بسیاری، این سازمان خود یکی از عوامل اصلی بی ثباتی در لیبی و  زمینه ساز  مداخله غربی ها  در کشور بوده است.   

 لیبی از سال 2011 با بی‌ثباتی روبه رو بوده و اختلافات  سیاسی، دولت موازی، مشکلات اقتصادی، مهاجرت های غیرقانونی و باندهای قاچاق؛ این کشور را به لبه پرتگاه سقوط کشانده است.

ناتو عامل بی ثباتی لیبی

 

از طرفی خشونت ها و تفرقه، زمینه پیشروی گروه های تروریستی را درکشور هموار کرده است. در هر حال، پایان بن بست سیاسی در لیبی، علاوه بر رهایی مردم این کشور، بر امنیت همسایگان  نیز تاثیر گذار خواهد بود.

درحال حاضر،  وحدت، عامل بسیار مؤثر در  کاهش تنش‌ها در لیبی است. موضوع دیگر  مداخله  همسایگان و کشورهای بزرگ است. به نظر می رسد،  دولت وحدت ملی از سوی  سازمان ملل و آمریکایی‌ها و  ژنرال حفتر از سوی  فرانسوی‌ها تقویت  می‌شود. مسئله دیگر مافیای نفت است.

منازعات و مداخلات شرکت‌های بزرگ بر سر نفت عامل مهمی است که این کشور را به آشوب کشانده است.  113/111

بیشتربخوانید:

تلاش لیبی و مقامات آفریقایی برای حل بحران این کشور

مخالفت لیبی با اسکان مهاجران در خاک این کشور/تحلیل

بحران لیبی همچنان محور گفتگوها ی منطقه ای و بین المللی/ تحلیل

 

 

مارتین کوبلر میانجی سازمان ملل در لیبی
ناتو عامل بی ثباتی لیبی