به گزارش خبرگزاری رویترز، "عنیف امان" وزیر امور خارجه مالزی روز دوشنبه در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو آ.سه.آن در 'یانگون' میانمار اعلام کرد، مشکلات مسلمانان روهینگیا در میانمار یک مسئله منطقه ای است و از آ سه آن، خواست ضمن هماهنگی برای ارسال کمک های بشردوستانه به مسلمانان روهینگیا درباره بدرفتاری با آنها نیز تحقیق کند.
وی افزود، پیشرفت ها در زمینه حمایت از حقوق مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین بسیار کند بوده است و گزارش ها درباره بازداشت های خودسرانه، کشتار و تجاوز به مسلمانان روهینگیا توسط نظامیان میانمار همچنان ادامه دارد.
'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی نیز اخیرا در تجمعی با انتقاد از 'آنگ سان سوچی' وزیر خارجه میانمار، وی را متهم به صدور مجوز 'نسل کشی' در کشورش کرد.
میانمار پس از این اتهام سفیر مالزی را احضار کرد و چند روز بعد 'رتنو مرسودی' وزیر امور خارجه اندونزی به میانمار رفت تا با سان سوچی در مورد مسلمانان روهینگیا مذاکره کند.
نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) روز دوشنبه در 'یانگون' میانمار برگزار شد تا سرنوشت و بحران اقلیت مسلمان روهینگیا را در پی سرکوب امنیتی این اقلیت که با انتقاد نادر کشورهای همسایه روبرو شد، مورد بررسی قرار گیرد.
مسلمانان روهینگیا از سال 2012 تا کنون هدف حملات افراط گرایان بودایی در استان راخین قرار دارند و از اوایل ماه اکتبر سال جاری نیز دور تازه خشونت بوداییان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا اغاز شده است.
این خشونت ها باعث شده است بیش از 30 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از خانه و کاشانه خود آواره شوند.