دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران بر لزوم اجرای مؤثر و مستمر برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر و پایبندی تمام کشور‌ها به اجرای پایدار و موثر کنوانسیون‌های سه گانه بین المللی کنترل مواد مخدر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «اسکندرمومنی» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در شصت و هفتمین نشست کمیسیون موادمخدر  در مقر سازمان ملل متحد در وین، پایتخت اتریش گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های عصر حاضر، مواد مخدر، مواد صنعتی و روان‌گردان‌های جدید و رنج و آلامی است که مایلم از آن، به عنوان جنگ خاموش علیه بشریت یاد کنم البته امروز با جنگ آشکاری نیز علیه مردم مظلوم غزه مواجه هستیم که امید می‌رود سازمان ملل متحد، اقدامات عملی را در قبال این نسل کشی محقق کند تا جان هزاران زن و کودک بی‌گناهی را که اکنون در معرض تهدید ناشی از گرسنگی و قحطی قرار دارند، حفظ کند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران افزود: ایران در اجرایِ بیانیه یِ وزرای 2019، معاهدات و کنوانسیون های بین المللی، با اتخاذ راهبرد متوازن در امر مبارزه با مواد مخدر، در پنج سال گذشته، اقدامات موثری را برای ارتقای امنیت و سلامت عمومی انجام داده است.

«اسکندرمومنی» به اقدامات ایران در حوزه مبارزه با موادمخدر اشاره کرد و گفت: تقویت مبارزه با عرضه و ترانزیت از طریق کنترل و توسعه اقدامات اطلاعاتی در مرز‌ها و مبادی ورودی و خروجی و تشدید مبارزه با پول‌شویی از جمله این اقدامات است؛ به‌طوری که در پنج سال گذشته 4 هزار و 450 تن انواع مواد از منشا افغانستان کشف شد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران افزود: ایران از هرگونه اقدام عملی که منجر به توقف و کاهش ِکشت و تولید انواع مواد مخدر در افغانستان شود، استقبال می‌کند، اما تاکنون شاهدِ کاهشِ محسوس ورود مواد از منشأ این کشور نبوده‌ایم، به‌طوری که در پانزده روز اخیر، در 2 عملیات، محموله‌هایی به میزان 4800 کیلوگرم مواد مخدر به مقصد یک کشور مشخص اروپایی توسط ایران کشف شد.

«اسکندرمومنی» اظهار داشت: تدوین و اجرای سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد با پوشش حداکثری از طریق اجرای طرح یاریگران زندگی در محیط‌هایِ خانواده، آموزشی، کاری و محله‌ها از دیگر اقدامات ایران در حوزه پیشگیری از اعتیاد است.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر ایران تاکید کرد: مردمی سازی برنامه‌های حوزه کاهش تقاضا، با حمایت و توانمند سازی بیش از 2 هزار و 700 تشکل مردم نهاد و تاسیسِ مجمعِ غیر دولتی خیرین در سراسر ایران نیز از دیگر اقدامات مهم کشورمان در حوزه مبارزه با موادمخدر است.

«اسکندرمومنی» گفت: لزوم اجرای مؤثر و مستمر برنامه‌های مبارزه با مواد مخدر در منطقه به دور از ملاحظات سیاسی، برخورد گزینشی یا اعمال هر گونه محدودیت و به‌ویژه ضرورت لغو تحریم‌های ظالمانه و یک‌جانبه و ضرورت مشارکت جدّی و همکاری مؤثر جامعه بین المللی و سازمان ملل متحد با ایران در ابعاد مختلف، به منظور تقویت مبارزه جهانی با مواد مخدر بر اساس اصل مسئولیت مشترک از جمله این پیشنهاد‌ها است.

جمهوری اسلامی ایران با وجود شرایط تحریمی، با کشف و ضبط بیش از یک هزار تُن مواد مخدر در سال، بیش‌ترین میزان کشفیات مواد مخدر در جهان را به خود اختصاص داده است.

جمهوری اسلامی ایران همچنین به عنوان خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر در جهان بیش از 12 هزار نفر جانباز و شهید در این راه تقدیم کرده است.

سازمان ملل متحد از ایران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر نام برده است.

115