وزارت بازرگانی چین در بیانیه ای اعلام کرد: شرکت های چینی باید برای مقابله با جنگ تجاری آمریکا، بتدریج ساختارهای وارداتی خود را تغییر دهند و به دنبال وارد کردن دانه های روغنی، سویا، محصولات آبزی و حتی خودرو از کشورهای دیگر باشند.
در این بیانیه تاکید شده است: پکن از سرمایه گذاری خارجی در چین استقبال می کند و به دنبال بهره وری موثرتر از آنها و ایجاد محیط مناسب تر برای سرمایه گذاران است.
اقدام عملی چین دربرابر جنگ تجاری آمریکا
تلاش دولت چین برای تغییر بازارهای وارداتی این کشور از امریکا پس از ان صورت می گیرد که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا با وضع تعرفه های گمرکی 25 درصدی بر حدود هشتصد قلم کالای وارداتی از چین به ارزش 34 میلیارد دلار که از روز جمعه اعمال شد، جنگ تجاری با این کشور را آغاز کرد.
آمریکا قرار است تا 10 روز دیگر 16 میلیارد دلار دیگر از کالاهای صادراتی چین به آمریکا را شامل تعرفه سنگین تری قرار دهد اگر چه دولت پکن نیز در اقدامی تلافی جویانه تعرفه کالاهای وارداتی از امریکا را افزایش داد اما دستور وزارت بازرگانی چین به شرکت های این کشور برای واردات کالا از سایر کشورها نشان می دهد که دولت پکن خواهان ادامه جنگ تجاری با واشنگتن نیست زیرا ترامپ در عمل نشان داده که فردی غیر منطقی و غیر قابل پیش بینی است و ممکن است به میزان کل روابط تجاری دو کشور که بالغ بر پانصد میلیارد دلار بوده، بر کالاهای وارداتی از چین تعرفه اعمال کند.
یوان چین جایگزین دلار آمریکا
علاوه بر این، چین اخیراً اعلام کرد که درصدد است از یوان واحد پول ملی خود در مبادلات تجاری استفاده کند. از اینرو پکن درصدد است با گسترش مبادلات خارجی خود با سایر کشورها دلار امریکا را تحت فشار بیشتر قرار دهد.
وانگ شو ون کارشناس مسایل اقتصادی می گوید: موضع همیشگی چین در قبال جنگ تجاری که آمریکا راه انداخته این است که درب مذاکرات و مشورت برای حل مسایل همواره باز است، اگر طرف آمریکایی تمایل به مذاکره دارد، چین مایل است برپایه مشورت برابر و احترام متقابل مشورت کند تا اختلافات حل شود. در غیر این صورت پکن راه کارهای دیگر اتخاذ خواهد کرد.
رئیس جمهوری امریکا اعا می کند که بخش مهمی از مشکلات اقتصادی این کشور ناشی از دستیابی راحت چین به بازارهای مصرفی و تکنولوژیکی امریکا است که نتیجه ان مازاد تجاری 375 میلیارد دلاری به نفع چین است؛ از اینرو وی با اعمال تعرفه های تجاری بر کالاهای وارداتی از چین درتلاش برای جبران ان است و این در حالی است که به اعتقاد محافل تجاری و اقتصادی در امریکا در جنگ تجاری این کشور با چین امریکا بازنده خواهد بود زیرا چین علاوه بر قدرت مالی از توانایی لازم برای استفاده از سایر بازارها برخوردار است.
کارشناسان از شکست قریب الوقوع جنگ تجاری آمریکا می گویند
دکتر نوح اسمیت، n.smith تحلیلگر بلومبرگ و استادیار سابق دانشگاه استونی بروک می گوید: آمریکا به دلایلی نمیتواند امید به پیروزی در نبرد تجاری با چین داشته باشد. تعرفههای وضعشده از سوی دولت چین در پاسخ به تصمیمات دولت ترامپ، بیشترین تأثیر منفی را بر اقتصاد ایالتهای هوادار دونالد ترامپ مانند میشیگان، کارولینای شمالی، ایندیانا، لوئیزیانا و تگزاس دارد که ساکنان آنها نقش مهمی در پیروزی ترامپ بر هیلاری کلینتون در انتخابات سال 2016 ایفا کردند.
در هر حال، چین با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت بازار بزرگی برای امریکا است که قطع واردات از این کشور می تواند تولیدات امریکا را تحت تاثیر منفی قرار دهد و زیانهای ان به مراتب بیشتراز جنگ رودر روی اقتصادی میان پکن و واشنگتن خواهد بود.
ارزش دلار؛ رو به افول
گزارش اخیر صندوق بین المللی پول در مورد تغییر ذخایر مالی جهانی نیز از تضعیف دلار در بازارهای جهانی حکایت دارد و چین از این قدرت مالی نیز برخوردار است که با شرکای جدید تجاری بیش از پیش اقتصاد امریکا را تحت فشار قرار دهد. 134/110
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
راهکار تجاری چین برای عبور از جنگ تجاری آمریکا
آغاز جنگ تجاری آمریکا و چین؛ بزرگترین جنگ تجاری در تاریخ اقتصاد جهان/ تحلیل و ویدئو
بیاعتنایی بهجنگ تجاری ترامپ؛ آلمان و چین از تجارتچندجانبه حمایت کردند
لاتریبون: جنگ تجاری؛ برگههای برنده چین در برابر آمریکا