ایران پرس - مطبوعات سوریه از طرح اردن برای ورود نظامیان این کشور به جنوب سوریه به بهانه مبارزه با گروه های تروریستی خبر دادند.

به گزارش رسانه های سوریه از جمله روزنامه سوری الثوره،  اردن، آمریکا و انگلیس قصد دارند به بهانه مبارزه با گروه های تروریستی و به منظور وارد کردن نظامیان اردن به جنوب سوریه، عملیات نظامی مشترکی را به زودی در این منطقه انجام دهند.

این درحالیست که رزمایش نظامی وسیعی از هفتم ماه آتی با حضور 27 کشور در اردن انجام خواهد شد.

 

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه پیشتر گفته بود : اطلاعاتی از طرح اردن مبنی بر استقرارنیروهای خود در سوریه با همکاری آمریکا و به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش در اختیار دارد.

اردن به عنوان یکی از حامیان اصلی تروریست ها در منطقه نقش به سزایی در ایجاد بحران در عراق و سوریه دارد.

اردن از جمله کشورهایی است که قلمرو آن برای کمک به تروریستها در سوریه مورد استفاده قرار می گیرد. اردن در بحران سوریه به عنوان متحد غرب در خاورمیانه، علیه نظام سوریه وارد عمل شد. اداره مبارزه با تروریسم در سازمان امنیت روسیه اعلام کرده است که دولت اردن مسئولیت آموزش نیروهای مسلح داعش و النصره را بر عهده دارد.

با وجود این که اردن همواره تلاش کرده است تا خود را در رخدادهای منطقه‌ای مانند بحران سوریه، بی طرف جلوه دهد اما این کشور عملا مجری سیاست‌های غرب و آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای آنها بوده است ؛ اتاق عملیات مشترک موسوم به «موک» که سرویس جاسوسی برخی کشورهای عربی در آن علیه نظام سوریه فعالیت کرده و هدایت کننده تروریست‌ها بوده، گواه این مدعا است. 

این درحالی است که همزمان با رایزنی های مقامات اردنی و آمریکا در خصوص مسائل منطقه و مناسبات فیمابین برخی منابع  از تصمیم آمریکا جهت احداث  پایگاه جدید نظامی در اردن خبر داده اند و گفته اند  وزارت دفاع این کشور، پایگاه جدید نظامی به بهانه مبارزه با تروریسم در اردن احداث می‌ کند.  نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر  از پایگاه نظامی این کشور با نام «ملک فیصل» در اردن، استفاده می کند.

 اقدامات واشنگتن از دور جدید توطئه های  آمریکا جهت تبدیل شمار دیگری از کشورهای عربی  به پایگاهی نظامی برای آمریکا و همراهی آنها با سیاستهای جنگ افروزانه و مداخله جویانه آمریکا حکایت دارد.

بخش مهمی از وضعیت موجود منطقه نتیجه خطاهای سیاستمداران برخى کشورها از جمله اردن و عربستان و اتخاذ سیاست هایی است که می تواند تمام منطقه را به ورطه  جنگ و ناامنى و بى ثباتى بیشتر سوق دهد. نگاهی به گذشته و اکنون منطقه نشان می دهد اجرای طرح هایی مبنی برتقسیم سرزمینی و یا ایجاد مناطق حائل و یا مناطق به اصطلاح امن برای  حمایت از گروههای تروریستی، بخشی از یک جریان هدایت شده است که  آمریکا و انگلیس پشت آن قرار گرفته اند.

توطئه علیه سوریه را باید در چارچوب مداخلات فرامنطقه ای در منطقه خاورمیانه از سوی غرب با محوریت تجزیه کشورهای منطقه  ارزیابی کرد.

این درحالی است که کشورهای عربی  نیز به تامین کنندگان مالی و نیروی نظامی جهت پیگیری طرح های مغرضانه آمریکا در منطقه تبدیل شده اند . اکنون که تروریستها در سوریه و عراق تضعیف شده اند ، اردن نیز مانند دیگر کشورهایی که به گروههای تروریستی کمک کردند و یا اتباع آنها به تروریستها در سوریه و عراق پیوستند ، با نگرانی های امنیتی مواجه شده است که توان مقابله با آن را ندارد.

 این در حالی است که مخاطرات همراهی  امان  با سیاستهای آمریکا که اردن را به مامن تروریستهای منطقه  تبدیل کرده است بر اعتراض مردمی ضد حکومتی در اردن دامن زده است. در چنین شرایطی  مقامات اردنی باید منتظر  عواقب وخیم همراهی های خود با غرب در حمایت از تروریسم باشند. 113/111

بیشتربخوانید:

گزینه های پیش روی آمریکا در سوریه/ نسخه آمریکا برای سوریه

مسکو و دمشق: اقدام اخیر آمریکا در سوریه تجاوز آشکار علیه دولت مستقل سوریه است