از جمله پس از مخالفت بایدن با تصویب اصلاحات قضایی مد نظر نتانیاهو ، مقامات دولت نتانیاهو به انتقاد از مداخله گری واشنگتن در امور داخلی اسرائیل پرداختند. این در حالی است که در روزهای اخیر نیز جدال لفظی و تبلیغاتی گسترده ای بین مقامات ارشد آمریکا و اسرائیلی رخ داده است.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از سیاست ها و اقدامات آمریکا در عراق و افغانستان انتقاد کرد و واشنگتن را به «دورویی» و نقض حقوق بشر متهم کرد. اسموتریچ، گفت:.من در مورد آمریکایی ها و نحوه عمل آنها در افغانستان و عراق صحبت نمی کنم. آنها نباید برای ما در مورد حقوق بشر موعظه کنند - نه برای ارتش اسرائیل و نه برای ما در سطح سیاسی - این یک ریاکاری بی نظیر است.
اظهارات اسموتریچ پس از آن بیان شد که آمریکا اظهارات ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی از جناح راست افراطی اسرائیل درباره فلسطینی ها را «لفاظی نژادپرستانه» توصیف و این سخنان را محکوم کرد. با وجود محکومیت آمریکا، بن گویر از سخنان خود عذرخواهی نکرد و پس از آن گفت:« من نه تنها سخنان خود را پس نمی گیرم، بلکه یک بار دیگر می گویم، حق ما برای بازگشت با آرامش به خانه و قدم زدن در کرانه باختری، از حق آزادی رفت و آمد فلسطینیان ساکن کرانه باختری بیشتر است.»
اسموتریچ و بن گویر از شهرک سازی در سرزمین های فلسطینی حمایت کرده و به صورت علنی خواستار الحاق بخش های وسیعی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی هستند. با توجه به اینکه وزارت امور خارجه آمریکا اظهارات بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را لفاظی نژاد پرستانه قلمداد کرده و وزیر دارایی اسرائیل نیز آمریکا را ریا کار دانسته است. می توان گفت که هر دو طرف درست می گویند.به عبارت دیگر دو طرف حقایقی را در باره ماهیت نژاد پرستانه اسرانیل از یک سو وماهیت اقدامات و مواضع ریاکارانه و دوگانه آمریکا در قبال حقوق بشر مطرح کرده اند.
روابط دولت بایدن و رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن دوباره بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راست گرای افراطی رژیم صهیونیستی که با ائتلاف با احزاب فوق افراطی در فلسطین اشغالی و در نتیجه ورود عناصر راست گرای افراطی به کابینه نتانیاهو همراه شده دستخوش تنش های مختلفی شده است.
این مساله به ویژه پس از موضع گیری ها و اقدامات دو وزیر افراطی یعنی ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی و بزالل اسموتریچ وزیر دارایی رژیم صهیونیستی که اولی خواهان مسلح شدن همه صهیونیست ها در برابر فلسطینی ها و اعمال خشونت علیه آنها و دومی خواهان نابودی یک شهرک فلسطین نشین در کرانه باختری شد تشدید گردیده است.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت احارانوت در رابطه با چهار مشکل اساسی کنونی بین واشنگتن و تلآویو نوشت: پرونده ایران، مسئله فلسطین، جنگ اوکراین و طرح اصلاحات قضائی چهار مشکل اصلی هستند که اخیرا بین دو طرف عمیقتر هم شدهاند.
نکته مهم اینکه تنش های کنونی بین واشنگتن و تل آویو در سطح تاکتیکی بوده و روابط استراتژیک آمریکا و اسرائیل همواره مورد حمایت روسای جمهور آمریکا بوده است. به ویژه تقویت فزاینده نظامی رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه از آن در زمینه سرکوب و کشتار فلسطینی ها به بهانه دفاع از خود در راس سیاست های واشنگتن در قبال اسرائیل قرار دارد.
در این راستا آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به تعهد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به حفظ امنیت رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: «ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که اسرائیل به ابزار مورد نیاز برای دفاع از خودش دست پیدا کند.»بدین ترتیب باید گفت که به رغم تنش های کنونی و حملات لفظی بین دولت بایدن و دولت نتانیاهو و حتی محکومیت ظاهری اقدامات اسرائیل از جمله تداوم شهرک سازی و یا تاکید بر لزوم الحاق کامل کرانه باختری به فلسطین اشغالی اما سیاست واقعی و اعمالی واشنگتن حمایت کامل از رژیم صهیونیستی تحت هر شرایطی است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
113