آنچه در لیبی رخ داد بار دیگر خشم و انزجار مردم منطقه غرب آسیا را از رژیم اشغالگر قدس به تصویر کشید. این خشم به حدی است که حتی دیدار یک مقام لیبیایی در یک جلسه غیر رسمی و بدون برنامه ریزی قبلی با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز پذیرفتنی نیست و «نجلا المنقوش» با تعلیق از سمت خود، هزینه این دیدار را پرداخت کرده است.
«الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی روز یکشنبه از دیدارش با نجلا المنقوش، وزیر خارجه لیبی خبر داد و گفت: "این دیدار هفته پیش در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد." وی این دیدار را تاریخی توصیف کرد.
تنها ساعاتی پس از اعلام این خبر، مردم لیبی با برگزاری تظاهراتی دیدار نجلا المنقوش با الی کوهن را محکوم کردند. تظاهرکنندگان در شهر الزاویه و تاجوراء پرچم رژیم صهیونیستی را به آتش کشیدند.
کاربران لیبی نیز در شبکههای اجتماعی این دیدار را محکوم کرده و آن را خیانت خواندند. حزب عدالت و سازندگی لیبی هم در بیانیهای تأکید کرد: "این اقدام خطرناک به منزله خط قرمزی است که نباید از آن عبور کرد."
پس از اعتراض و خشم مردم و برخی از گروههای سیاسی، دولت وحدت ملی لیبی در بیانیهای اعلام کرد: "وزیر خارجه این کشور را به خاطر دیدار با وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در رُم از کار تعلیق کرد و او را برای تحقیق به سازمانهای نظارتی معرفی کرد."
این انزجار پیش از این هم بارها و بارها به تصویر کشیده شد. در جام جهانی قطر به حدی تنفر مردم منطقه از رژیم صهیونیستی علنی و آشکار ابراز شد که حتی محافل رسانهای و سیاسی صهیونیست نیز مجبور به اذعان این مساله شدند.
مردم کشورهای مختلف منطقه از جمله قطر و عربستان حاضر به گفت وگو با رسانهها و خبرنگاران اسرائیلی نشدند و تماشاگران مغربی و تونسی هم شعار حمایت از فلسطین را در ورزشگاهها سر دادند.
بدون تردید علت این انزجار در اشغالگری، نژادپرستی و خشونت شدیدی است که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان اعمال میکند. رژیم صهیونیستی که موجودی جعلی در منطقه غرب آسیا است و کشور فلسطین را اشغال کرده است همچنان با تصاحب زمینها و منازل فلسطینیان و تبعید آنها به این اشغالگری ادامه می دهد. شهرک سازی مداوم مصداق این اشغالگری است.
علاوه بر این، نژادپرستی خوی ذاتی این رژیم است. کابینه کنونی حتی به اذعان خود صهیونیستها، افراطی ترین کابینه در بُعد رفتارهای نژادپرستانه است.
تعرض مکرر برخی از وزراء به مسجدالاقصی و بیرون کردن نمازگزاران فلسطینی از صحن این مسجد مقدس از مصادیق نژادپرستی سیستماتیک رژیم صهیونیستی است.
خشونت بیش از حد علیه فلسطینیها به خصوص زنان و کودکان و شهید و زخمی کردن روزانه مردم فلسطین نیز عامل مهم دیگر در شدت انزجار افکار عمومی منطقه غرب آسیا از رژیم اشغالگر قدس است.
نکته پایانی اینکه؛ خشم مردم لیبی از دیدار وزیر خارجه این کشور با همتای صهیونیست وی و تعلیق این مقام لیبیایی از سمت خود بار دیگر ثابت کرد که عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی خیلی زود با شکست مواجه شد و نتایج مورد نظر رژیم را در پی نداشته است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117