ایران پرس: در ایام سالگرد حماسه و ایثار مردم اصفهان و تشییع ۳۷۰ شهید عملیات محرم در شهر اصفهان، جمعی از مردم مقامات این استان، روز شنبه با حضور در حسینیه‌ امام خمینی (ره) با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.در این دیدار ایشان در باره مسائل مختلفی ، صحبت کردند.

یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در باره آن سخن گفتند مساله پیشرفت ها و توانمندی ایران اسلامی و عصبانیت غرب به سرکردگی آمریکا از این امر است. جمهوری اسلامی ایران توانسته ظرف چهار دهه اخیر به پیشرفت های خیره کننده ای در ابعاد مختلف اقتصادی ، اجتماعی ، نظامی ، صنعتی و کشاورزی و فن آوری های پیشرفته نائل شود که حتی دشمنان ایران اسلامی نیز ناچار به اعتراف به آن شده اند.

برخی از دستاوردهای اخیر جمهوری اسلامی که حضرت آیت الله خامنه ای نیز به آن اشاره  کرده اند شامل دستیابی دانشمندان ایرانی به روش جدید برای درمان سرطان خون، بومی سازی یکی از تجهیزات استخراج نفت و گاز، ‌افتتاح خط آهن در بخشی از سیستان و بلوچستان که بخش مهمی از خط آهن شمال به جنوب است، افتتاح چندین کارخانه، راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی، بهره برداری از ۶ نیروگاه برق، رونمایی یکی از بزرگ ترین تلسکوپ های جهان، پرتاب موشک ماهواره بر و رونمایی از یک موشک جدید است.

ایران طی چهار دهه پس از پیروی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی توانسته گام های بلندی در زمینه خودکفایی و توسعه توانمندی های داخلی بردارد و وابستگی به خارج را در عرصه های استراتژیک مانند صنعت نفت و گاز ، پتروشیمی، صنایع سنگین و سایر عرصه های صنعتی به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

از سوی دیگر دانشمندان و محققان جوان ایرانی توانسته اند در زمینه فن آوری های پیشرفته مانند نانو تکنولوژی ، سلول های بنیادی و صنعت فضایی به دستاوردهای خیره کننده ای دست یابند.  ایران هم چنین توانسته تا پیشرفت خیره کننده ای را در مسیر توسعه علمی و دانشگاهی بردارد.

ارتقای سطح علمی جامعه، افزایش نرخ باسوادی، رشد مراکز علمی مدارس و دانشگاه‌ها، رشد تعداد دانشجویان در رشته‌های مختلف علمی، رتبه برتر ایران در تعداد مقالات و ارجاعات علمی، ثبت اختراعات و برتری در فناوری نانو، هسته‌ای، فضایی و سلول‌های بنیادی از جمله مهم‌ترین دستاوردهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

هم چنین افزایش قابل توجه شمار دانشگاهها را می توان یکی دیگر از معیارهای رشد علمی در ایران دانست. تعداد دانشگاه‌های ایران که پیش از انقلاب حدود 15 واحد دانشگاهی بود، امروز به بیش از 2640 واحد رسیده است.

رشد کمی دانشجویان کشور یکی دیگر از شاخص ‏های توسعه علمی در سال‏های پس از انقلاب اسلامی است. در حالی که تعداد دانشجویان دانشگاه‏های کشور پیش از انقلاب حداکثر از مرز 155هزار نفر تجاوز نمی‏کرد، امروز افزون بر چهار میلیون و دویست هزار نفر دانشجو در ایران مشغول تحصیل هستند.

پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در طول 44 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی به گونه ای است که حتی دشمنان هم به آنها اذعان دارند و نمی توانند آن را انکار کنند. پیشرفت‌های علمی و دستیابی ایران به برخی از فناوری‌های نوین، آن چنان شگفت انگیز و غیر منتظره بوده که غربی‌ها به ویژه آمریکا را به شدت نگران کرده و تشدید فشارها، کارشکنی‌ها و تحریم‌ها را با بهانه‌هایی از جمله موضوع هسته‌ای موجب شده است.

در واقع دشمنان ایران اسلامی ،از پیشرفت های جهش گونه و نیز افزایش توانمندی های ایران از جمله در زمینه اقتصادی و تجاری ،علمی و فنی و اجتماعی و فرهنگی و نیز سیاست خارجی پویای ایران در کنار قدرت بازدارندگی نظامی آن بشدت درهراسند و همین مساله موجب خصومت روزافزون آنها با ایران شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه در کارزار اساسی ایران و استکبار، امریکا در خط مقدم قرار دارد و اروپا پشت سر امریکا ایستاده است، فرمودند : چالش اساسی و امروز کشور ما، چالش «پیشرفت و توقف و رکود و ارتجاع» است، زیرا ما در حال پیشرفت هستیم ولی قدرتهای استکباری از پیشرفت ایران اسلامی مضطرب و ناراحت می شوند و حرص می خورند. به دلیل همین ناراحتی و عصبانیت، امریکایی ها و اروپایی ها با همه امکانات وارد میدان می شوند اما هیچ غلطی نمی توانند بکنند، همانطور که قبل از این هم نتوانستند و در آینده هم نخواهند توانست.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 112

 بیشتر بخوانید:

رهبر انقلاب: ملت ایران تهدیدِ اغتشاشات را به فرصت تبدیل می‌کند