تحلیل:

ایران پرس: حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی اولین روز فروردین سال ۱۴۰۳ در بُعد بین‌المللی با اشاره به اینکه مسئله فلسطین و غزه، مسئله درجه یک بین‌المللی است، عنوان کردند: "قضایای غزه نشان داد دنیای به اصطلاح متمدن غربی با ادعاهای حقوق بشری، چه ظلمی بر مردم غزه می‌کنند."

رهبر معظم انقلاب اسلامی از چند زاویه به مسئله‌ امروز فلسطین پرداختند:

زاویه اول، نقد ادعاهای حقوق بشری دنیای غرب بود. حدود ۳۲ هزار نفر در غزه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند، زندگی در این باریکه از بین رفته است و حتی برخی از مقامات غربی بارها درباره وضعیت وخیم انسانی در این باریکه ابراز نگرانی کرده و هشدار داده اند.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد، بارها اعلام کرد: "رژیم صهیونیستی آنچه در غزه مرتکب می‌شود، مصداق نسل‌کشی است. با این حال، حقوق بشر ادعایی دولت‌های غربی شامل مردم غزه نشد و این دولت‌ها حتی به تشدید بحران انسانی در غزه کمک هم کرده اند."

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص گفتند: "این دنیای غرب، این دنیای به‌اصطلاح متمدّن که ادّعای حقوق بشر و امثال اینها می کنند، نشان دادند که چه ظلمتی بر زندگی اینها، بر افکار اینها، بر عمل اینها حاکم است. حدود 32 هزار نفر قتل‌عام می شوند، از کودک نوزاد تا نوجوان‌ها، تا جوانها، تا پیرها، زن، مرد، تا بیمارها؛ در ظرف مدّت کوتاهی سی و چند هزار نفر از اینها نابود می شوند، خانه‌هایشان خراب می شود، زیرساخت‌های کشورشان از بین میرود، دنیای متمدّن نگاه می کند؛ نه فقط جلوگیری نمی کند، کمک هم می کند."

زاویه دوم، تأکید بر حقانیت جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا بود. این حقانیت به خصوص از این جهت است که جبهه مقاومت در مقابل جنایت رژیم صهیونیستی سکوت نکرد. در حالی که دنیای به‌اصطلاح متمدّن غرب شریک جنایت‌های صهیونیست‌ها شد، محور مقاومت به تعبیر رهبر انقلاب در مقابل ظلم صهیونیست‌ها ساکت و آرام ننشست و با این ظلم صهیونیست‌ها مقابله کرد.

به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی ، جنگ غزه «رونمایی مقاومت از وضع واقعی خود» بود. قدرت مقاومت در منطقه، محاسبات آمریکا و متحدانش را در منطقه به ریخت و نادرستی محاسبات آنها را نشان داد.

زاویه سوم، اثبات بحران‌ها و ناتوانی های رژیم صهیونیستی بود. جنگ غزه از یک سو بحران‌های درونی رژیم صهیونیستی نظیر اختلافات و واگرایی های شدید سیاسی، افراط گرایی و نارضایتی گسترده مردمی را نشان داد.

این جنگ در عین حال، ثابت کرد غزه باتلاقی برای رژیم صهیونیستی بود که توان بیرون آمدن از این باتلاق را ندارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه نیز عنوان کردند: "ورود رژیم صهیونیستی در غزه برای او ایجاد باتلاق کرد؛ امروز اگر از غزه بیرون بیاید، شکست خورده، بیرون هم نیاید، شکست خورده؛ وضع رژیم صهیونیستی این ‌جوری است. همین تناقضی که در تصمیم‌های آنها وجود دارد و سرگیجه‌ای که به آن دچار هستند، موجب شده در داخل رژیم صهیونیستی اختلافات عمیق بین مسئولین رژیم صهیونیستی، بین خودشان به وجود بیاید که نتوانند تصمیم بگیرند؛ امروز رژیم صهیونیستی نمی تواند تصمیم بگیرد."

زاویه چهارم نیز این بود که جنگ غزه نفرت جهانی از آمریکا را نشان داد. آمریکا حتی پیش از جنگ غزه هم در میان ملت‌های منطقه منفور بود. حمایت آمریکا از جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه سبب شد نفرت از آمریکا به سطح جهانی نیز تسری پیدا کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص عنوان کردند: "آمریکا بدترین وضعیت ممکن را در منطقه‌ی غزه انتخاب کرد؛ کاری کرد که در همه‌ی جهان منفور شد. این کسانی که در خیابانهای لندن و پاریس و بقیّه‌ی کشورهای اروپایی و خود آمریکا به نفع فلسطین تظاهرات می کنند، اینها در واقع اعلام نفرت از آمریکا می کنند؛ آمریکا در دنیا منفور شد؛ در منطقه منفور بود، ده برابر بیشتر منفور شد."

نویسنده: سیدرضی عمادی

117

بیشتر بخوانید:

اگر اقتصاد کشور شکل مطلوبی پیدا کند می‌تواند در دین و دنیای مردم اثر داشته باشد