در مقابل، ائتلاف غربی– عربی از سال 2011 تلاش خود را بر فروپاشی دولت قانونی سوریه و بشار اسد رئیس جمهوری این کشور متمرکز کرد؛ تلاشی که با توجه به پیروزیهای مستمر ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن، اکنون با ناکامی بزرگی مواجه شده است.
با توجه به اهمیت مسائل خاورمیانه به ویژه سوریه و لزوم رایزنیها در این زمینه با اروپا، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز سهشنبه با «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان دیدار کرد.
«اولریک دمر» معاون سخنگوی دولت آلمان با اشاره به غافلگیرانه بودن این دیدار گفت، "این گفتوگوها بیشتر بر اوضاع خاورمیانه به ویژه سوریه تمرکز داشت".
آلمان و حساسیت توجه به سوریه
«هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان و ژنرال «والری گراسیموف»، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه هم در این نشست شرکت داشتند. لاوروف و گراسیموف روز دوشنبه هم با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل درباره آخرین تحولات سوریه رایزنی کرده بودند.
وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد، این گفتوگوها؛ یافتن راه حلی برای اوضاع سوریه و رسیدگی به امور آوارگان این کشور تمرکز داشت.
به نظر میرسد حساسیت روز افزون اوضاع سوریه و پیشرویهای سریع ارتش سوریه در استان درعا به ویژه رسیدن نیروهای سوری به نقطه صفر مرزی با فلسطین اشغالی که نگرانی شدید رژیم صهیونیستی را برانگیخته، باعث شده است تا آلمان حساسیت و توجه خود را به اوضاع سوریه افزایش دهد.
موضع مسکو تاکید بر لزوم حاکمیت کامل دولت سوریه بر نقاط مختلف این کشور است که بخشی از آن اکنون در اشغال تروریستها است و اکنون این مساله درباره پیشرویهای ارتش سوریه در نقاط مختلف استان درعا مصداق دارد.
در مقابل، غربیها از جمله اروپاییها همواره به بهانههای مختلف در این مسیر کارشکنی و حتی درمواردی با ادعای کاربرد تسلیحات شیمیایی توسط ارتش سوریه علیه مخالفان، تلاش کردهاند تا مانع از پیشروی آن شوند.
به گفته «آرون لوند» کارشناس سیاسی سوئدی، بشاراسد از لحاظ استراتژیک توانسته دشمنانی را که خواهان برکناری وی بودند، شکست دهد.
اعمال تحریمها ضد سوریه
در عین حال اتحادیه اروپا که آلمان در راس آن قرار دارد و نیز آمریکا، از زمان آغاز ناآرامیها در سوریه درراستای تضعیف دولت قانونی این کشور و تقویت گروههای تروریستی تحریمهای متعدد و گستردهای را علیه سوریه اعمال کردهاند.
در آخرین مورد، اتحادیه اروپا در 28 مه 2018 تحریم ها علیه سوریه را یک سال دیگر تمدید کرد. ادامه تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه به معنای دیدگاه منفی و غیرسازنده این اتحادیه در مسیر حل و فصل سیاسی بحران سوریه است.
هدف کلی ائتلاف غربی- عربی از مداخله در سوریه، فروپاشی نظام سوریه بود تا بدین ترتیب زنجیره مقاومت در منطقه از هم گسسته شود.
با این حال به راه انداختن این جنگ خانمان سوز هیچ نتیجهای عاید آنها نکرده است.
اکنون موازنه قوا در سوریه کاملا به نفع دولت سوریه و متحدان آن است. به رغم خواستههای مکرر مقامات اسرائیلی و غربی، مسکو آشکارا از ادامه حضور ایران در سوریه حمایت کرده است. در حال حاضر موقعیت گروههای تروریستی کاملا تضعیف شده و دولت سوریه قصد دارد به همراه متحدان خود یعنی روسیه، ایران و جنبش حزب الله روند پیروزیهای خود را در دیگر نقاط این کشور از جمله استان درعا تکمیل کند. این خبری ناخوشایند برای رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
138/120
بیشتربخوانید:
بوگدانف: ایران برای مبارزه با تروریست ها در سوریه حضور دارد
بشار اسد: رابطه ایران و سوریه فروشی نیست/ حضور ایران در سوریه کاملا قانونی است
پرونده آوارگان سوری؛ محور اصلی دیدار میشل عون و آنگلا مرکل