تهران- ایران پرس: در سال‌های اخیر، فناوری اینترنت اشیا (IoT) به عنوان یکی از محورهای تحول دیجیتال در صنایع و معادن کشور مورد توجه قرار گرفته است؛ از پایش لحظه‌ای تجهیزات تا تحلیل هوشمند داده‌ها، این فناوری می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در آینده تولید و استخراج در ایران ایفا کند.

چرا مهم است:

صنایع و معادن ایران با چالش‌هایی مانند کاهش بهره‌وری، بالا بودن مصرف انرژی و نگرانی‌های ایمنی روبه‌رو هستند. اینترنت اشیا (IoT) به عنوان یک راهکار دیجیتال می‌تواند این مشکلات را کاهش دهد و تحولی اساسی در این بخش‌ها ایجاد کند.

زمینه خبر:

در سال‌های اخیر، شرکت‌های فناوری ایرانی مانند مبین‌نت با توسعه راهکارهای مبتنی بر IoT، وارد پروژه‌های صنعتی و معدنی شده‌اند. 

او چه می گوید:

«حامد مصائبی» مدیر بازاریابی سازمانی شرکت ارتباطات مبین‌نت، با اشاره به روند جهانی حرکت صنایع به سمت داده‌محوری و اتصال هوشمند گفت: ما معتقدیم که آینده صنایع و معادن کشور در گرو هوشمندسازی و یکپارچه‌سازی فرآیندها از طریق اینترنت اشیاست. در مبین‌نت تلاش کرده‌ایم با بهره‌گیری از زیرساخت‌های بومی و تجربه میدانی، راهکارهایی عملیاتی برای این گذار دیجیتال طراحی و ارائه کنیم.

او درباره اجزای این راهکارها توضیح داد: شبکه‌های ارتباطی پایدار از جمله NB-IoT، LoRaWAN و 5G اختصاصی، در کنار سنسورها، پلتفرم اینترنت اشیا، ابزارهای تحلیل داده و داشبوردهای مدیریتی، به ما امکان می‌دهند تا در پروژه‌های صنعتی و معدنی، داده را به یک دارایی واقعی تبدیل کنیم.

برخی از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری در پروژه‌های اجراشده شامل موارد زیر بوده است:

پایش لحظه‌ای عملکرد تجهیزات و خطوط تولید با هدف کاهش توقفات، ارتقای ایمنی کارکنان با استفاده از تجهیزات پوشیدنی و موقعیت‌یابی در محیط‌های پرخطر، کنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی، دریافت داده‌های محیطی مانند لرزش، گازهای سمی، دما و رطوبت برای هشدار در شرایط بحرانی، تحلیل داده‌های عملیاتی برای تصمیم‌گیری مبتنی بر هوش مصنوعی.

مدیر بازاریابی سازمانی شرکت ارتباطات مبین‌نت با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری اکوسیستم‌های هوشمند صنعتی افزود: نقش ما فقط در ارائه فناوری خلاصه نمی‌شود. در تلاشیم تا به عنوان شریک تحول دیجیتال در کنار صنایع، معادن و نهادهای مسئول قرار بگیریم و زیرساختی پایدار، ایمن و هوشمند برای آینده بسازیم.

مصائبی در پایان با اشاره به چشم‌انداز این شرکت گفت: هدف‌گذاری ما تبدیل شدن به یکی از بازیگران اصلی حوزه اینترنت اشیا صنعتی در منطقه است؛ با اتکا به دانش بومی، فناوری‌های روز و اعتماد سازمان‌های بزرگ کشور.

نگاه عمیق تر:

اینترنت اشیا دیگر یک گزینه نیست، بلکه یک ضرورت برای صنایع آینده‌دار ایران است. اما موفقیت آن به همکاری دولت، بخش خصوصی و پذیرش فناوری توسط صنعتگران بستگی دارد.

سیما مشتاقان