ایران پرس- جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن آسیب های زیادی به زیرساخت های فرهنگی و مذهبی این کشور وارد کرده است.

بیش از 5 سال از جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن می گذرد. در اثر این جنگ بیش از 80 درصد زیرساخت های یمن آسیب دید. تقریباً هیچ بخشی در یمن نیست که از جنگ ائتلاف سعودی در امان مانده باشد از جمله اینکه جنگ سبب تخریب آثارتاریخی و مذهبی یمن نیز شده است. علاوه بر جنگ، برخی گروههای تروریستی که در مناطق مختلف یمن حضور دارند نیز سبب تخریب آثار باستانی و مذهبی این کشور شد. 

مطابق گزارش وزارت اوقاف و ارشاد یمن، حملات ائتلاف متجاوز سعودی، به هزار و 52 اثر تاریخی، تأسیسات وابسته به اوقاف و مسجد خسارت وارد کرده که قدمت برخی از آنها به بیش از هزار سال می‌ رسیده است.

این آثار تاریخی و مذهبی بخشی از هویت تاریخی و مذهبی مردم یمن بود. یمن یکی از کشورهای قدیمی و باستانی محسوب می شود که آثار تاریخی و مذهبی مهمی دارد. تخریب این آثار از بین بردن هویت تاریخی و مذهبی این کشور است که یک جنایت محسوب می شود. 

مطابق قطعنامه 2056 مصوب سال 2012 شورای امنیت سازمان ملل متحد، بی احترامی، تخریب و آسیب به مکانهای مقدس، تاریخی و فرهنگی و اماکن ثبت شده در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به شدت محکوم است و سبب مسئولیت ترخیب کنندگان می شود.

این وضعیت درباره تخریب آثار تاریخی و مذهبی یمن نیز صدق می کند و عربستان سعودی در قبال تخریب این آثار مسئولیت دارد. در همین راستا، یونسکو ضمن محکومیت تخریب آثار باستانی و شهرهای تاریخی یمن، نسبت به تداوم تخریب بقیه آثار باستانی و میراث بشری این کشورهشدار داد و این اقدام را مغایر با قراردادها و قوانین بین المللی دانست.

نکته مهم دیگر این است که آثار تاریخی و مذهبی یکی از منابع مهم درآمدی یمن است، یمن از جمله کشورهایی است که توریسم از منابع درآمدی آن محسوب می شود. این در حالی است که نه تنها در اثر جنگ بخش مهمی از آثار تاریخی و مذهبی یمن تخریب شد بلکه بسیاری از این آثار نیز به سرقت رفته است.

«احمد العلی» وزیر گردشگری دولت نجات ملی یمن در ماه جاری میلادی در این خصوص ضمن اشاره به سرقت‌ سازماندهی شده آثار تاریخی یمن به خصوص در جزیره «سقطری» در جنوب این کشور، میراث تاریخی و تنوع جغرافیایی یمن را از منابع درآمد این کشور دانست و گفت که یکی از دلایل هدف قرار دادن این اماکن قطع منابع درآمدی یمن است.

علاوه بر این، آسیب پذیری بخش تاریخی و مذهبی یمن سبب افزایش بیکاری در یمن نیز شد، زیرا صنعت گردشگری یکی از بخش های مهمی است که هزاران نفر از جوانان یمنی در این بخش استخدام هستند.

حملات هوایی ائتلاف سعودی سبب تخریب کامل 252 هتل، 81 رستوران، 12 تالار و 28 پارک در شهرهای مختلف یمن شده است. به گفته احمد العلی، حملات ائتلاف سعودی موجب تعطیلی 345 آژانس گردشگری و خسارت بیش از 745 میلیاردی و همچنین از بین رفتن هزاران فرصت شغلی شده است.

فرصت های شغلی و اقتصادی یمن در حالی در اثر جنگ ائتلاف سعودی از بین می رود که این کشور در زمره فقیرترین کشورهای منطقه غرب آسیا است. 

نویسنده: سیدرضی عمادی

116

بیشتر بخوانید:

جنایت آل سعود علیه بخش آموزش یمن/ تحلیل

بیش از 42 هزار کشته و زخمی در حملات پنج ساله ائتلاف سعودی به یمن