ایران پرس: سامانه‌ها و تجهیزات راهبردی جدید نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حوزه‌های موشکی، پهپادی و جنگ الکترونیک، رونمایی شد.

این سامانه‌ها و تجهیزات، محصول تلاش دانشمندان و متخصصان سازمان هواوفضا، سازمان صنایع دریایی، سازمان هوایی و صنایع الکترونیک وزارت دفاع و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان، بخش خصوصی و مراکز تخصصی نیروی دریایی سپاه پاسداران است.

انواع پهپادهای شناسایی، اطلاعاتی، تهاجمی و رزمی؛ انواع خودروهای پشتیبانی و فرماندهی؛ سامانه‌های جمع‌آوری، آفند و پدافند الکترونیکی در حوزه جنگال از سامانه‌ها و تجهیزات جدیدی هستند که بین محصولات رونمایی‌شده، دیده می‌شود.

انواع کامیون‌های پرتاب موشک‌های کروز به‌همراه سامانه‌های راداری و فرماندهی و چند صد موشک کروز و بالستیک از برد 300 تا هزار کیلومتر نیز از جمله سامانه‌ها و تجهیزاتی است که به توان نیروی دریایی سپاه افزوده شد.

روز چهارشنبه نیز در رزمایش نیروی دریایی سپاه پاسداران در جزیره بوموسی، برای اولین بار سامانه موشکی کروز قدیر و موشک بالستیک فتح 360 مجهز به هوش مصنوعی رونمایی و به نیروی دریایی سپاه ملحق شد.

رونمایی از سامانه‌ها و تجهیزات راهبردی جدید نیروی دریایی سپاه پاسداران، نه تنها حاکی از پیشرفت و موفقیت های جدید در صنایع نظامی ایران است بلکه بار دیگر نشان می دهد که تحریم ها و فشارهای همه جانبه دشمنان، مانعی در مقابل این پیشرفت ها نیست و خودکفایی در صنعت دفاعی ایران، کاملا بومی و درون زا است.

دکترین دفاعی ایران بر پایداری عظیم مردم و توانمندی­ های بومی است

دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر پایداری عظیم مردم و توانمندی­ های بومی استوار است و از زمان دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم صدام علیه ایران، جمهوری اسلامی با تکیه بر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بومی، نیازهای دفاعی خود را تأمین کرده است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران از همان ماه‌های نخست پس از انقلاب اسلامی تحریم‌ تسلیحاتی بود و در سال‌های اخیر بر شدت این تحریم‌ها نیز افزوده شده است؛ به نحوی که علاوه بر شرکت‌های سازنده تسلیحات، افراد و سایر شرکت‌هایی هم که به نوعی با این شرکت‌ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط هستند، مورد تحریم قرار گرفتند.

با وجود این تحریم ها و حتی ترور دانشمندان و خرابکاری در تاسیسات نظامی ایران به دست دشمنان، ایران اکنون در زمینه تولیدات دفاعی از موشک و سامانه‌های پدافند هوایی و پهپاد و تسلیحات سبک و سنگین گرفته تا ناوشکن‌های چند هزار تنی و انواع جنگنده و زیردریایی، به قدرت اول منطقه بدل شده است.

تولید و توسعه پهپادهای بومی مانند قاصد، شاهد، سیمرغ، مهاجر، تولید و توسعه موشک‌های بالستیک و کروز مانند قدر، سجیل، فاتح، قائم و فتاح، تولید و توسعه هواپیماهای جنگنده و شناسایی مانند کوثر، آذرخش، صاعقه و یاسین، تولید و توسعه زیردریایی‌ها و کشتی‌های جنگی مانند فاتح، جماران و دماوند و همچنین ساخت سلاح‌های رادارگریز، نمونه هایی از پیشرفت های ایران در حوزه فناوری‌های نظامی طی سال‌های اخیر محسوب می شود.

بدیهی است که توان در تولید و استفاده از تسلیحات و تجهیزات رزمی باعث شده است تا جمهوری اسلامی ایران هم در حفظ و ارتقای امنیت خود کاملا بومی و درون زا باشد و هم به سطح بالایی از بازدارندگی دست یابد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی افزایش آمادگی نیروهای مسلح را موجب بازدارندگی و ترس دشمنان دانسته و تاکید کرده اند: جمهوری اسلامی قصد آغاز جنگ با کسی را ندارد اما باید آن‌چنان توانایی‌های خود را افزایش دهید تا دشمن نه‌تنها از حمله به ایران بیمناک و هراسان باشد بلکه به برکت همبستگی، اقتدار و حضور مؤثر نیروهای مسلح در میدان، سایه‌ی تهدید نیز از سر ملت ایران دور شود. (1397/09/07)

نویسنده: حسن عقیقی سلماسی

117