نسرین صفایی: در حالی که "لامبر منده" سخنگوی دولت کنگو، شمار قربانیان درگیری ها در کینشازا پایتخت این کشور را 32 نفر اعلام کرده، مخالفان سیاسی از جان باختن دستکم 100 نفر سخن می گویند.
درهمین حال، در درگیری ها میان معترضان به تمدید حاکمیت "ژوزف کابیلا" رئیس جمهوری کنگو با نیروهای امنیتی در ایالت های کاسایی Kassaee و کانانگا Kananga دستکم 46 نفر نیز جان شان را از دست دادند.
گسترش دامنه درگیری ها از پایتخت به ایالت های دیگر کنگو، نشان دهنده وخامت اوضاع امنیتی این کشور است و این واقعیت که اگر این وضعیت ادامه یابد، کنترل اوضاع از دست دولت و نیروهای امنیتی کنگو خارج خواهد شد دور از ذهن نیست.
کابیلا که مخالفان دولت را به راه اندازی شورش خونین در پایتخت کنگو متهم کرده است در واتیکان به دیدار پاپ فرانسیس دوم رهبر کاتولیک های جهان رفت.
جزئیات مذاکرات کابیلا با پاپ و وزیرخارجه دربار واتیکان فاش نشده، اما آن چه مسلم است وقایع خونبار در کنگو، محور گفت وگوها بوده است.
ناظران معتقدند، در حالی که تظاهرکنندگان و هواداران ائتلاف سیاسی مخالفان ژوزف کابیلا، خواهان کناره گیری وی از قدرت هستند، وی همچنان به سرکوب خشونت بار تظاهرکنندگان در کینشازا ادامه می دهد.
نیروهای گارد ریاست جمهوری که مستقیما "تحت نظر و دستور رئیس جمهور کنگو دموکراتیک هستند، د رخیابان های پایتخت، تظاهرکنندگان را سرکوب می کنند.
برونو تشیبا Bruno Tshibala رهبر ائتلاف احزاب مخالف که موسوم به ائتلاف گردهمایی است، استقرار نیروهای گارد ریاست جمهوری در کینشازا را برخلاف دموکراسی می داند.
بسیاری از آگاهان سیاسی، اصرار "ژوزف کابیلا" بر خاموش نگاه داشتن صدای مخالفان را نشان دهنده عزم جدی وی برای ماندن و حفظ قدرت در کنگو می دانند.
ائتلاف احزاب مخالف به جای نشستن بر سر میز مذاکره با نماینده دولت کنگو، ترجیح داده اند هواداران شان را به خیابان های پایتخت و شهرهای بزرگ کشور بکشانند تا ضمن قدرت نمایی در برابر کابیلا، مانع تمدید حاکمیت وی در مسند قدرت شوند.
کمیسیون ملی انتخابات کنگو، هنوز زمان جدیدی برای انتخابات این کشور اعلام نکرده است، اما در هر حال براساس حکم قضات دیوان عالی این کشور کابیلا تا زمانی که انتخابات جدید برگزار نشود، در قدرت باقی خواهد ماند.
بنابراین، ژوزف کابیلا که از بابت حفظ مقامش تا زمان انتخابات بعدی، اطمینان دارد ، تنها مانع کنونی را تظاهرات ضد دولتی می داند به همین علت، با وجود انتقادهای فراوان نهادهای هوادار حقوق بشر، همچنان به سرکوب خشونت بار تظاهرکنندگان و مخالفان در کنگو ادامه می دهد.
اگر دولت کنگو تحت فشارهای سیاسی نهادهای بین المللی همچون سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، اتحادیه اروپا و جامعه فرانکوفون، مجبور به برگزاری انتخابات شود، احزاب مخالف این بار، متحد و یکپارچه شده اند.
در انتخابات سال 2011 شکاف و تفرقه بین احزاب مخالف دولت کنگو موجب شد که جناح مخالف نتواند نامزد مشترکی برای رقابت با کابیلا معرفی کند.
اتحاد و همبستگی که با ابتکار و رهبری اتین تشی سکدی سیاستمدار قدیمی کنگو، بین مخالفان ایجاد شده، برگ برنده آنان در رقابت با ژوزف کابیلا در انتخابات آینده است.