به گزارش ایران پرس، "مرتضی براری" یکشنبه شب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر خاطرنشان کرد، در گام نخست این سند، ماهوارههای تحقیقاتی با وزن 50 کیلوگرم با ماهواره بر سفیر در مدار قرار میگیرد که ماهواره "امید"، "نوید" و "رصد" از این نوع است.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود، در گام دوم، هدف، قرار دادن ماهوارهها در مدار بالای 500 کیلومتر است که ماهواره پیام که سال گذشته پرتاب شد و ماهوارههای ظفر و سیمرغ در این گام قرار میگیرند که قرار است تا سال 1400 تثبیت شود.
براری اظهار داشت: گام سوم نیز شروع شده است و میتواند هزار کیلوگرم ماهواره را در مدار قرار دهد و از اواخر سال 1400 تا 1402 این گام طی خواهد شد.
وی تصریح کرد، در گام چهارم نیز ماهوارهها در مدار ژئو قرار خواهد گرفت و هدف این است ماهوارههای مخابراتی در این مدار قرار گیرد که این حرکت از سال 1402 آغاز خواهد شد و امیدواریم تا سال 1404 تثبیت شود.
رئیس سازمان فضایی کشورمان اظهار داشت، در یک دهه گذشته اقتصاد فضا در همه حوزهها پیشرفت داشته و توانسته است 17 تا 23 درصد ارزش افزوده ایجاد کند.
مرتضی براری همچنین گفت: با توجه به اینکه یکی از چالشهای ایران مدیریت آب است با ماهوارهها آب و مصرف آن را مدیریت میکنیم و در حوزه کشاورزی نیز در حوزه بلایا با دریافت اطلاعات ماهواره ای، برآورد خسارت کشاورزی میکنیم و در حوزه ناوبری کشتی ها، هواپیماها و قطارها نیز میتوان از دادههای مکان محور ماهوارهای استفاده کرد.
وی افزود، تمام تلاش ما مسلط شدن بر حوزه ماهواره است و در حوزه ماهوارههای سنجشی، دانشگاه علم و صنعت دو ماهواره با قابلیتهای مختلف ساخته که ماهواره دیگری با قابلیت سنجش از دور نیز در دست ساخت است.
رئیس سازمان فضایی کشورمان تصریح کرد، برای ارتقای گامهای توسعه باید زیرساختها را تغییر دهیم بنابراین با قرار گرفتن ماهواره سفیر در مدار، جزو 9 کشور دارای این فناوری قرار گرفتیم.
116
بیشتر بخوانید:
وزیر ارتباطات: ماهواره ظفر قبل از دهه فجر به فضا پرتاب می شود
شکست انحصار آمریکا در ساخت موتورهای فضایی