به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «امینحسین رحیمی» شامگاه چهارشنبه در نشست وزیران دادگستری کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو، ابراز امیدواری کرد: تقویت هر چه بیشتر گروه بریکس، ابزاری مؤثر برای مهار استفاده زورمندانه و ناصحیح ایالات متحده آمریکا از هژمونی این کشور باشد.
وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: اعمال تحریمهای اقتصادی نامشروع یکجانبه علیه ملتهای آزاد و مستقل جهان نقض آشکار اصول شناخته شده حقوق بینالملل از جمله برابری حاکمیتها و عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها است.
رحیمی یادآور شد: این تحریمهای غیرقانونی، آثار مخربی بر روابط بینالملل دارد، مانع دسترسی کشورها به منابع مالی خود میشود و ایفای نقش مؤثر کشورها در فرایندهای مبتنی بر همکاریهای بینالمللی نظیر مقابله با آثار سوء تغییرات اقلیمی و ارائه کمکهای بشردوستانه را محدود میکند.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر، نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد و دیوان بینالمللی دادگستری، غیرقانونی بودن اقدامات قهرآمیز یکجانبه و اعمال تحریمهای یکجانبه بر دسترسی ملتها به اقلام بشردوستانه را تأیید کردهاند، ادامه داد: بریکس میتواند ضمن مقابله با این اقدامات غیرقانونی، به استقرار مؤثر حاکمیت قانون در عرصه بینالمللی کمک کند.
وزیر دادگستری با اشاره به پیوستن اعضای جدید از جمله جمهوری اسلامی ایران به گروه بریکس گفت: گسترش این گروه، اثرگذاری این مجموعه را در عرصههای بینالمللی افزایش داده و زمینه را برای ایفای نقش هرچه بیشتر آن در امور بینالمللی فراهم کرده است.
رحیمی افزود: اصول بریکس از جمله احترام به برابری حاکمیتها، ایجاد فرصتهای برابر برای توسعه کشورها، درک متقابل از منافع یکدیگر، نگاه باز و مبنا قرار دادن اجماع برای تصمیمگیری و از همه مهمتر تحقق یک نظام تجاری منصفانه و مالی متکثر برای جهان و پیگیری راهحلهای جمعی برای چالشهای عصر کنونی برگرفته از اصول بنیادین حقوق بینالملل است که باید در تمامی تصمیمات این گروه مورد عنایت و توجه قرار گیرد.
فلسفه حضور ایران در گروه بریکس
وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود، حضور جمهوری اسلامی ایران در بریکس را بر مبنای اصول سهگانه عزت، حکت و مصلحت و در راستای استقرار عدالت، اخلاق و صلح پایدار در جهان است، بر همین اساس، ایران آمادگی دارد نقشی مؤثر و قوی در عرصههای گوناگون سیاسی، اقتصادی، مالی، امنیتی، حقوقی، فرهنگی و همکاریهای مردمی در این مجموعه ایفا کند و این رویکرد مورد تأکید مقامات عالی کشورمان بوده است.
رحیمی در ادامه تأکید کرد: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران نیز همانند دولت قبل، تصمیم دارد که نقشی فعال، سازنده و مؤثر در بریکس ایفا کند و به همین دلیل، با وجود جدید التأسیس بودن دولت، هیأتها در بالاترین سطح ممکن است.
استقبال از پیشنهاد ایجاد مرکز داوری بریکس
وی در ادامه با اشاره به طرح پیشنهاد ایجاد مرکز داوری بریکس از سوی فدراسیون روسیه گفت: وزارت دادگستری جمهوری اسلامی ایران، این پیشنهاد را پیشنهادی بهنگام میداند که شایسته بررسی جامع توسط دولتهای عضو گروه بریکس است.
وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق عدالت قضایی در سطح بینالمللی از هر گونه ابتکار جدید و بهرهگیری از سازوکارهای موجود برای ردیابی و استرداد اموال ناشی از فساد از جمله از طریق ایجاد شبکههای ردیابی داراییها در میان اعضای گروه بریکس استقبال میکند و آماده هرگونه همکاری فعال و مؤثر با نهادهای ذیربط دولتهای عضو این مجموعه است.
وزیر دادگستری کشورمان پیش از اغاز رسمی این اجلاس جداگانه با وزیران دادگستری روسیه، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی دیدار و درباره راههای افزایش مناسبات حقوقی و قضایی رایزنی کرد.
گروه بریکس یا اقتصادهای نوظهور در ابتدا با حضور کشورهای روسیه، چین، هند و برزیل شکل گرفت و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست. در ابتدای همین سال میلادی نیز کشورهای ایران، عربستان سعودی، امارات، مصر و اتیوپی به این گروه اضافه شدند.
بیشتر بخوانید:
برگزاری اجلاس وزیران دادگستری عضو بریکس در مسکو
سفر وزیر دادگستری و هیات شهرداری تهران به مسکو برای شرکت در اجلاس بریکس