امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در نشست کمیسیون خلع سلاح تأکید کرد که همکاری‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صورت کاهش فشارهای سیاسی و اتخاذ رویکرد مستقل می‌تواند به حل اختلاف‌های باقی‌مانده منجر شود.

چرا مهم است:

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اغلب به ابزاری در اختیار غرب برای فشار بر کشورهای مستقل نظیر جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. تأکید جمهوری اسلامی ایران بر احل اختلاف‌ها با این سازمان، گویای اراده و عزم تهران برای همکاری و حل اختلاف‌ها است.

زمینه خبر:

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، امروز سه شنبه در نشست کمیسیون خلع سلاح گفت: ایران و آژانس همکاری طولانی‌مدتی با یکدیگر داشته‌اند، در صورت رفع فشارهای سیاسی و خارجی بر آژانس و در پیش گرفتن رویکردی مستقل، فنی، بی‌طرف و حرفه‌ای از سوی آن نهاد، این همکاری‌ها می‌تواند به حل‌وفصل معدود اختلافات باقی‌مانده منجر شود.

او چه می‌گوید:

ایروانی در این نشست گفت جامعه بین‌المللی امروز شاهد وخامت نگران‌کننده‌ای در وضعیت صلح و امنیت جهانی است؛ وخامتی که ناشی از تشدید رقابت‌های ژئوپلیتیکی، گسترش مهار ناشده درگیری‌های مسلحانه، رسیدن هزینه‌های نظامی جهانیبه سطوح بی‌سابقه، و استمرار وجود بیش از دوازده ‌هزار سلاح هسته‌ای در زرادخانه‌های ملی کشورهاست.

نماینده ایران به عدم پایبندی کشورهای دارای سلاح هسته‌ای به تعهدات خود و تأثیر آن بر خلع سلاح اشاره کرد و گفت کشورهای دارای سلاح هسته‌ای نه ‌تنها از اجرای تعهدات خود در حوزه خلع سلاح سرباز زده‌اند، بلکه به‌گونه‌ای فعالانه در مسیر نوسازی و روزآمدسازی زرادخانه‌های هسته‌ای خود گام برداشته‌اند.

 

ایروانی گفت رژیم صهیونیستی تنها دارنده چنین سلاح‌هایی در منطقه خاورمیانه است که با برخورداری از حمایت ایالات متحده، همواره در برابر تمامی ابتکارات برای تحقق منطقه‌ای عاری از سلاح‌های هسته‌ای، از جمله ابتکار جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۷۴، ایستادگی کرده است. چنانچه جامعه بین‌المللی خواهان اثبات تعهدی راستین به نابودی کامل سلاح‌های هسته‌ای است، باید به این استثنای فاحش و نظام‌مند رسیدگی کند و رژیم اسرائیل را وادار کند که زرادخانه هسته‌ای خود را کنار بگذارد و به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بپیوندد، و کلیه تأسیسات وفعالیت‌های هسته‌ای خود را تحت نظارت جامع و فراگیرآژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.

نگاه عمیق‌تر:

جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر این موضوع که فناوری‌های نوین سهمی چشمگیر در توسعه اجتماعی و اقتصادی جهانی ایفا می‌کنند، قویاً با نظامی‌سازی فناوری‌های نوظهور مخالف است و بر ضرورت استفاده صرفاً صلح‌آمیز از این فناوری‌ها، درچارچوب توافقات بین‌المللی الزام‌آور حقوقی، تأکید دارد.

/114

سیدرضی عمادی