ایران پرس - تظاهرات مردم منطقه کشمیر تحت کنترل هند در اعتراض به سیاست های سرکوبگرانه و جنایات دولت این کشور ضد مردم این منطقه با حمله نیروهای امنیتی هند به خشونت کشیده شد .

در این خشونتها شماری از معترضین کشمیری به ضرب گلوله نیروهای امنیتی هند مجروح و شماری از آنان نیز بازداشت شدند. هزاران نفر از مردم کشمیر تحت کنترل هند روز گذشته بعد از اقامه نماز جمعه با برگزاری تظاهرات گسترده جنایات اخیر نیروهای امنیتی هند در کشتار زنان و کودکان کشمیری را محکوم کردند و ازادی  بازداشت شدگان و محاکمه جنایتکاران را خواستارشدند. شرکت کنندگان در این تظاهرات همچنین از سکوت و بی تفاوتی برخی کشورها و مجامع بین المللی در قبال جنایات دولت هند در کشمیر تحت کنترل این کشور انتقاد کردند .

دور تازه اعتراض مردم کشمیر تحت کنترل هند ضد دولت این کشور در حالی آغاز شده است که در تازه ترین خشونتهای نیروهای امنیتی هند 25 تن از معترضین کشمیری کشته شدند.

یکی از طولانی ترین چالشهای سرزمینی در سطح جهان اختلافات هند و پاکستان در مورد مالکیت کشمیر است که از زمان استقلال دو کشور در سال 1947 همچنان ادامه دارد. این بحران علاوه بر این که روابط دهلی نو و اسلام آباد را تحت تاثیر منفی خود قرار داده مانع از تقویت همکاری های منطقه ای در چارچوب انجمن همکاری های منطقه جنوب آسیا «سارک» شده است. هند کشمیر را جز لاینفک خاک خود می داند و این در حالی است که پاکستان مالکیت کشمیر را محل مناقشه می داند و بر این اعتقاد است که این منطقه بر اساس طرح تقسیم شبه قاره در سال 1947 به پاکستان تعلق یافت اما هند با دسیسه بریتانیا، بخشهایی از کشمیر را به کنترل خود درآورد.  

«احمد ابوزید» تحلیلگر مصری مسایل سیاسی در این باره می گوید: «مسئله کشمیر تا حد زیادی به تراژدی فلسطین شبیه است، هر دو مسئله از اواخر دهه 40 میلادی آغاز شد و دو ملت مسلمان هر کدام با دشمن سرسخت و یکدنده‌ای روبرو هستند که برای از بین بردن صاحبان اصلی این سرزمین‌ها و غصب حقوق مشروعشان تلاش و انواع شکنجه و ظلم و سرکوبگری را اعمال می‌کنند.»

ادامه سرکوب مردم کشمیر

در حالی که دولت هند خواستار حل بحران کشمیر بر اساس قانون اساسی این کشور است پاکستان بر اجرای قطعنامه سازمان ملل مبنی بر برگزاری همه پرسی تعیین وضعیت کشمیر تاکید دارد و معتقد است سازمان ملل باید با در نظرگرفتن اعتراضهای عمومی در این منطقه دولت هند را برای اجرای قطعنامه تحت فشار قرار دهد.

«فاروق عبدالله» سر وزیر پیشین جامو و کشمیر معتقد است:

«بحران کشمیر سیاسی است و باید از طریق مذاکرات حل شود. دولتمردان هند و پاکستان باید به خواسته ھای مردم کشمیر احترام بگذارند. دولت ھند باید برای حل مسئله کشمیر با پاکستان و تمامی احزاب سیاسی این منطقه وارد گفتگو شود.»

در هر حال، ادامه بحران کشمیر باعث شده است فضای صلح سرد بر روابط هند و پاکستان حاکم شود و دو کشور در سالهای اخیر برای تقویت قدرت بازدارندگی شان در برابر هم  وارد یک مسابقه تسلیحاتی مرگ آور شده اند که امنیت منطقه را به شدت تهدید می کند. به همین دلیل منطقه جنوب آسیا در عین حال که نظامی ترین منطقه جهان محسوب می شود از فقیرترین مناطق است که تحت سیاستهای نظامی گرایانه هند و پاکستان اوضاع مردم منطقه هر روز بدتر می شود. از اینرو از دیدگاه اسلام آباد دخالت سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی برای پایان دادن به مصایب و مشکلات مردم کشمیر تحت کنترل هند ضرورتی اجتناب ناپذیر است.  

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

در خواست سر وزیر جامو و کشمیر از هند و پاکستان برای حل بحران کشمیر

افزایش تنش و خشونت در منطقه کشمیر تحت کنترل هند

درخواست پاکستان از سازمان ملل برای پیگیری اوضاع کشمیر

پاکستانی ها در حمایت از مردم کشمیر به خیابان آمدند

ادامه سرکوب مردم کشمیر