ایران پرس- درپی سفر نخست وزیر هند به کشمیر تحت کنترل این کشور، مردم خشمگین این منطقه با برگزاری تظاهرات گسترده با شعارهای مرگ برنارندرا مودی، خواستار خروج نیروهای هندی از منطقه کشمیر شدند.

شرکت کنندگان در این تظاهرات، ضمن محکوم کردن کشتار کشمیریها درحمله نیروهای امنیتی هند، پایان این حملات را خواستار شدند. دولت هند برای کنترل اوضاع علاوه بر تشدید تدابیر امنیتی، اینترنت و موبایل را نیز در کشمیر تحت کنترل خود قطع کرد.

نارندرا مودی نخست وزیر هند با هدف تاکید بر لاینفک بودن کشمیر از خاک این کشور و توجه دهلی‌نو به این منطقه، مدام به کشمیر تحت کنترل هند سفر می‌کند. این در حالی است که مردم این منطقه از هر فرصتی برای اعلام مخالفت با حضور نیروهای نظامی هند در کشمیر تحت کنترل این کشور استفاده می‌کنند.

 مودی درحالی به این منطقه سفر کرد که به دنبال تجاوز و قتل یک دختر بچه هشت ساله کشمیری که گفته می‌شود نیروهای امنیتی هند در آن دست داشته‌اند، بیش از پیش خشم و نفرت مردم کشمیر تحت کنترل این کشور ضد دهلی‌نو برانگیخته شده است. واکنش دیرهنگام نخست وزیر هند به این جنایت نیروهای نظامی این کشور مستقر در این منطقه از نگاه مردم کشمیر نشان داد عملکرد نیروهای نظامی هند در کشمیر تحت کنترل هند مورد تایید نارندرا مودی قرار دارد.

از اینرو به نظر می‌رسد وی برای دلجویی از مردم کشمیر تحت کنترل هند این سفر را انجام داد. این در حالی است که مردم این منطقه خواهان پایان حضور نظامی هند و توقف عملیات ویژه نیروهای امنیتی هند در کشمیر تحت کنترل هند است. زیرا این اختیارات به نیروهای نظامی هند اجازه می‌دهد دست به هر جنایتی در این منطقه بزنند.  

«فارض احمد» کارشناس مسائل سیاسی گفت تا چه مدت مردم کشمیر باید زیر سایه تفنگ نیروهای هند زندگی کنند؟ مردم این منطقه سالهاست که مرگ و ویرانی را تجربه می‌کنند و باید به این وضعیت پایان داده شود. 

بحران کشمیر نه تنها عملکرد و سیاستهای دولت هند را با چالش و اعتراض گسترده مواجه می‌کند، بلکه بر روابط این کشور با پاکستان نیز سایه افکنده است. از سال 1947 زمان استقلال هند و پاکستان دو کشور برسر کشمیر اختلاف دارند و دوبار نیز برسر آن جنگ کرده‌اند و همچنان بحران کشمیر سایه خود را بر روابط هند و پاکستان حفظ کرده است؛ به گونه‌ای که دهلی‌نو و اسلام‌اباد همچنان در صلح سرد به سر می‌برند.

«جمال کیدوای» کارشناس مسائل سیاسی معتقد است بعد از تقسیم کشمیر میان هند و پاکستان در سال ۱۹۴۷، بحران و تنش میان دوکشور ادامه دارد و این درحالی است جنگ راه حل بحران کشمیر نیست. به نظر من باید هر دو کشور هنر خود را برای حل بحران کشمیر نشان دهند.

در هر حال، مردم و گروههای سیاسی فعال در کشمیر تحت کنترل هند براین اعتقادند که دولت این کشور برای پایان دادن به بحران بیش از هفت دهه این منطقه یا با برگزاری قطعنامه سازمان ملل برای برگزاری همه‌پرسی تعیین وضعیت کشمیر موافقت کند و یا برگزاری مذاکرات سه جانبه با حضور نمایندگان مردم کشمیر و دولت‌های پاکستان و هند را بپذیرد. در غیر اینصورت ادامه بحران در کشمیر موجب می‌شود منطقه جنوب آسیا به دلیل رقابت‌های نظامی هند و پاکستان همچنان نظامی‌ترین منطقه جهان باشد.120/140

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید: 

ادامه اعتصاب سراسری مردم در کشمیر تحت کنترل هند/کشته شدن یک افسر ارشد ارتش هند در کشمیر

ادامه اعتصاب عمومی در کشمیر تحت کنترل هند

افزایش تنش و خشونت در منطقه کشمیر تحت کنترل هند

اعتصاب عمومی در کشمیر تحت کنترل هند به روز سوم رسید+ ویدئو

اعتصاب در کشمیر تحت کنترل هند