رژیم صهیونیستی در اساس رژیمی نژادپرست است چرا که ضمن غصب و اشغال سرزمین فلسطینیها، با ادعای برتر بودن یهودیان، فلسطینیها را از سرزمین شان اخراج کرده و همچنان هم به این جنایت ادامه میدهد.
با روی کار آمدن کابینه جدید «بنیامین نتانیاهو» خوی نژادپرستانه کابینه اسرائیل افزایش نیز داشته است، زیرا در کابینه افراط گرایانی نظیر ایتمار بن گویر حضور دارند که آشکارا ضد عرب هستند و معتقدند فلسطینیها و اعراب باید از سرزمینهای اشغالی اخراج شوند.
در همین راستا، نیز قوانینی ضد فلسطینیها تصویب کرده و اقداماتی در همین زمینه انجام میدهند و خشونت علیه آنها را نیز شدت بخشیدند.
این رفتار انزجار از رژیم اشغالگر قدس را در سطح منطقه غرب آسیا و جهان افزایش داده و حتی این انزجار در درون جامعه آمریکا نیز رشد داشته است.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه در توییتی در این خصوص نوشت: "بر اساس آخرین نظرسنجی دانشگاه مریلند، 20 درصد از جمهوریخواهان و 44 درصد از دموکراتها، اسرائیل را نژادپرست میدانند و حمایت از جنبش تحریم رژیم صهیونیستی نیز افزایش یافته است."
این آمار در شرایطی است که لابی یهود نفوذ گستردهای در ساختار قدرت آمریکا دارد و آزادی چندانی برای ابراز دیدگاه و نگرش نسبت به رژیم صهیونیستی وجود ندارد.
کنعانی در این زمینه نیز نوشت: "قطعا در صورت باز شدن فضای آزادی بیان علیه صهیونیستها و رها شدن آمریکا از سیطره لابی صهیونیستی و نظرسنجی گسترده و مستقلتر از مردم آمریکا، نتایج شگفت انگیزتری علیه ماهیت و موجودیت این رژیم جعلی اسرائیل بدست می آید."
موضوع دیگر اینکه؛ اگرچه دولت آمریکا حمایت از رژیم صهیونیستی را از جمله تعهدات همیشگی خود می داند، اما اکنون با وجود حمایت واشنگتن از تل آویو، میان طرفین اختلاف وجود دارد.
در آمریکا دموکراتها همواره با راست گرایان اسرائیل مشکل داشتند. اقدامات افراطی و نژادپرستانه کابینه جدید اسرائیل باعث شد حتی در درون کابینه آمریکا هم نقد جدی به سیاستهای این کابینه به وجود آید.
با وجود گذشت چهار ماه از آغاز به کار کابینه نتانیاهو، آمریکا هنوز روی خوش به بنیامین نتانیاهو برای سفر به این کشور نشان نداده است.
رویترز نوشته است که از اواخر دهه 1970 به این سو اکثر رهبران اسرائیل در همان هفتههای اول پس از رسیدن به نخست وزیری از ایالات متحده بازدید کرده یا با رئیس جمهور آمریکا دیدار داشتهاند. تنها دو نفر از 13 نخست وزیر قبلی اسرائیل تاکنون بیشتر منتظر ماندهاند.
سیاست کابینه دست راستی اسرائیل مبنی بر توسعه شهرکهای یهودی نشین و اصلاحاتی که در قوانین این رژیم در پیش گرفته، انتقاد مقامهای آمریکایی را برانگیخته است.
«دیوید ماکوفسکی» مشاور ارشد پیشین فرستاده ویژه آمریکا برای مذاکرات اسرائیل و فلسطین در این باره گفت: "پیامی که مقامهای آمریکا به وضوح میخواهند به اسرائیل بدهند این است که اگر سیاستهای فعلی را دنبال کند نباید انتظار دیداری در کاخ سفید را داشته باشد."
نویسنده: سیدرضی عمادی
117