به گزارش پارستودی؛ «فیلیپو گراندی» (Filippo Grandi) کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل و «ویلیام لیسی اسوینگ» (William Lacey Swing) مدیرکل سازمان بینالمللی مهاجرت، روز شنبه خواستار حمایت بیشتر کشورهایی شدند که مهاجران ونزوئلایی وارد آن کشورها میشوند.
آژانس مهاجرت سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد مساله عزیمت جمعی مهاجران ونزوئلایی به کشورهای منطقه در حال نزدیک شدن به نقطه بحرانی است.
پس از این درخواست، دولتهای پرو و اکوادور که پیش از این مقررات شدیدی برای ورود مهاجران ونزوئلایی وضع کرده بودند، این مقررات را بهخصوص برای زنان، کودکان و سالمندان تعدیل کردند.
دولت پرو شنبهشب اعلام کرد به دلایل بشردوستانه، زنان باردار، افراد بالای 70 سال و کودکانی که برای پیوستن به والدین خود به مرزهای پرو آمدهاند، بدون گذرنامه اجازه ورود به این کشور را دارند.
بر اساس اعلام اداره مهاجرت پرو، بیش از 420 هزار ونزوئلایی به علت بحران اقتصادی در کشورشان به پرو مهاجرت کردهاند.
قضات در اکوادور نیز محدودیتهای مرتبط با ورود اتباع ونزوئلا به این کشور را که به تازگی وضع شده بود، لغو کردند.
اوایل ماه اوت بود که دولت اکوادور اعلام کرد شهروندان ونزوئلا برای ورود به این کشور باید گذرنامه معتبر داشته باشند، اما اکنون دادگاه این محدودیت را تا 45 روز آینده لغو کرده است.
مهاجرت شهروندان ونزوئلایی از این کشور پس از شدت گرفتن بحران اقتصادی و شکلگیری «ابر تورم» آغاز شده است. از سال ۲۰۱۵ بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر از ساکنان ونزوئلا از این کشور خارج و 90 درصد آنها نیز در کشورهای آمریکای جنوبی ساکن شدهاند.
در حالی که رسانهها و مقامات غربی با تبلیغات زیاد، دولت ونزوئلا را عامل اصلی شکلگیری «ابر تورم» در این کشور و خروج شهروندان ونزوئلایی معرفی میکنند، اما «نیکلاس مادورو» (Nicolás Maduro) رئیس جمهوری ونزوئلا، تحریم و سیاستهای دولت آمریکا به منظور براندازی دولت کاراکاس را عامل اصلی مشکلات اقتصادی ونزوئلا میداند.
مادورو به صراحت گفته که دولت آمریکا همراه با متحدان منطقهای و جریان غربگرا در داخل ونزوئلا جنگ اقتصادی علیه این کشور به راه انداخته است.
در همین حال؛ «استفان دوجاریک» (Stéphane Dujarric) سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز طی روزهای اخیر درمورد آثار منفی تحریمهای آمریکا بر زندگی مردم ونزوئلا هشدار داد.
تحریم آمریکا علیه ونزوئلا و همراهی مخالفان داخلی با سیاستهای واشنگتن برای فشار بر دولت چپگرای مادورو سبب تشدید بحران اقتصادی در این کشور شده است.
"الکس پاورز" Alex Powers کارشناس سیاسی در این باره گفت: آمریکا دنبال منابع نفتی ونزوئلا است. ذخایر نفتی ونزوئلا یکی از بزرگترین منابع نفتی جهان است که بیشتر آن هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
«خورخه رودریگز» وزیر اطلاعات ونزوئلا از ونزوئلاهایی که به مکانهای دیگر مهاجرت کردهاند، خواست که به کشور خود بازگردند و در برنامه بهبود اقتصادی که توسط دولت ونزوئلا ترویج داده میشود، شرکت کنند.
بیشتر بخوانید:
پرنسا لاتینا: مهاجران ونزوئلایی، لابی بین المللی و جنگ اقتصادی
درهای پرو به روی مهاجران ونزوئلایی بسته شد