بولتون در این بیانیه اظهار داشت: "ایالات متحده در واکنش به شماری از نشانههای نگران کننده و تشدید کننده و هشدارها، در حال استقرار گروه تهاجمی ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» و یک گروه ضربتی بمب افکن در منطقه فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) است تا سبب ارسال یک پیام واضح و عاری از اشتباه برای ایران در این باره شود که هر گونه حمله به منافع آمریکا یا منافع هم پیمانان ما با یک پاسخ شدید مواجه خواهد شد."
بولتون در عین حال مدعی شده است: "آمریکا در پی جنگ با ایران نیست، اما به طور کامل آماده واکنش نشان دادن به هر گونه حملهای از سوی نیروهای ایران است."
اذعان بولتون به ناتوانی آمریکا در حمله به ایران
تهدید آشکار بولتون را باید در چارچوب تلاش برای ارعاب ایران تفسیر کرد. وی به دنبال تحریک و به ظن خود، ترساندن ایران است.
بولتون بر این تصور است که با تهدید نظامی علیه ایران، تهران را در موضع انفعالی قرار خواهد داد و مانع از تحرکات آن در چارچوب حفظ منافع ملی و امنیت ملی ایران خواهد شد.
با این حال جمهوری اسلامی بارها تاکید کرده است که به هرگونه تهدید نظامی و تجاوز احتمالی از جانب آمریکا یا شرکای منطقه ای آن، واکنش قاطعانهای نشان خواهد داد.
مساله مهم این است که مشاور امنیت ملی آمریکا در حالی مدعی اعزام گروه ضربتی دریایی و هوایی آمریکا در واکنش به نشانه های نگران کننده و تشدید کننده و هشدارها به منطقه شده است که کارشناسان اعلام کردهاند، اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به خلیج فارس در چارچوب برنامه ریزی قبلی انجام گرفته است و اساسا ربطی به افزایش تهدیدات ندارد.
در این زمینه «ایلان گلدنبرگ» مقام سابق دولت آمریکا نوشت: "فرستادن یک ناو به (منطقه) سنتکام غیرعادی نیست و احتمالا طبق روند و با برنامهریزی از مدتها قبل انجام میشود."
در واقع تاریخ نخستین بیانیه درباره اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به خلیج فارس طبق برنامه به یک ماه پیش بازمیگردد.
مساله مهم دیگر این است که بولتون در راس جنگ طلبانی قرار دارد که اکنون از آنها تحت عنوان «گروه ب» یاد می شود. این گروه تلاش می کند تا به هر نحو ممکن، دولت «دونالد ترامپ» را به رویارویی نظامی با ایران وادار نماید.
در این زمینه «محمد جواد ظریف»، وزیرخارجه ایران در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز گفت: "دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا میخواهد به قول انتخاباتی خود که پرهیز از جنگ و لشکرکشی است وفادار بماند، اما "گروه ب" متشکل از (بنیامین نتانیاهو)، (جان) بولتون، (محمد) بن سلمان و (محمد) بن زاید به دنبال کشاندن آمریکا به رویارویی با ایران هستند."
آمریکا در چارچوب سند استراتژی امنیت ملی 2017، تلاش گستردهای را برای ایجاد ائتلافهای منطقهای با هدف مهار ایران و تلاش برای تغییر سیاستها و اقدامات آن در سطح خاورمیانه انجام داده است.
اکنون این ائتلاف در قالب ائتلاف سعودی - صهیونیستی شکل گرفته است. در عین حال آمریکا در راستای رویکرد ضد ایرانی خود در صدد ایجاد ائتلاف راهبردی منطقهای با هدف مقابله با ایران است که در قالب ایجاد «اتحاد استراتژیک خاورمیانه» (میسا) MESA یا «ناتوی عربی» دنبال می شود.
جهان اکنون به خوبی از کینه ورزی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران آگاه است. دشمنی آمریکا با ایران به دلیل ایستادگی در برابر خواستههای زیاده طلبانه و مداخله جویانه واشنگتن در قبال ایران و منطقه است که با وجود چنین تهدیداتی همچنان ادامه خواهد یافت.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
141/116
بیشتر بخوانید:
گام دوم؛ سیاست آمریکا، جلوگیری از پیشرفت ومنزوی کردن ایران در منطقه
ظریف در گفت و گو با لوبلاگ: اگر نزاعی در منطقه رخ دهد هیچ طرفی مصون نخواهد بود