باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا در آخرین روزهای حضور خود در کاخ سفید در نامه ای به کنگره این کشور "وضع اضطراری ملی " را در خصوص ایران، کوبا، لیبی، زیمباوه، ونزوئلا و اوکراین تمدید کرد.

در حالی که ایران به دنبال اجرای مو به موی برجام است، سیاست مداران آمریکا اعم از جمهوری خواه و یا دموکرات به دنبال  سخت تر کردن شرایط برای ایران هستند.

تمدید  وضع اضطراری ملی  آمریکا در مورد ایران  با همین رویکرد است. اوباما  درنامه اش به رئیس سنا و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد؛ بحران هایی که روند صلح خاورمیانه را تهدید می کرد و منجر به اعلام وضعیت اضطراری ملی در 23 ژانویه 2016 شد؛ هنوز برطرف نشده اند. معنای اجرایی این نامه آن است که تحریم‌ ها  علیه این ایران به این بهانه تداوم می یابد.

دولت مردان امریکا  از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به هر بهانه ای  تلاش کرده اند  ایران را در جایگاه یک تهدید نشان دهند. امریکا در پروژه ادعا سازی در موضوع هسته ای ایران نیز تلاش کرد برنامه صلح امیز هسته ای ایران را غیر متعارف و تهدید برای امنیت نشان دهد، اما این جریان با امضای برجام متوقف شد؛ در حالیکه ماهیت اهداف امریکا هیچ تغییری نکرده  و فقط روشها و سناریوها عوض شده است.

اکنون این سناریو در قالب نگرانی از برنامه دفاع موشکی ایران  و یا با ادعا سازی مبنی بر حمایت ایران از گروه های تروریستی دنبال می شود. این فضا سازی در حالیست که اگر نگاهی به کارنامه رفتارهای امریکا ضد ایران در نیم قرن گذشته شود؛ خواهیم دید که امریکا همواره تهدیدی علیه ایران بوده است.

امریکا  در همه این  سالها چه قبل و چه بعد از  پیروزی انقلاب اسلامی در مسیر تقابل با ملت ایران گام برداشته است و فقط  زمانی حاضر به مذاکره در موضوع هسته ای شد که  سیاست تحریم و تهدید را شکست خورده دید؛ هرچند که امریکا می کوشد  که اگر بتواند برجام را نیز کاملا"نقض کند.

این تحرکات برای ایران پیام خاصی دارد؛ بدان معنا که دشمنی های امریکا  به شکل ها و در قالب های  مختلف و حتی در قالب جنگ نرم ادامه دارد و امریکا بعنوان دشمن واقعی ملت ایران  از همه راه ها استفاده می کند. مخالفت امریکا با پیشرفتهای علمی ایران و اتهام سازی علیه نظام جمهوری اسلامی واستقرار پایگاههای دریایی، زمینی و هوایی درکشورهای منطقه و در جوار مرزهای ایران و فروش تسلیحات پیشرفته به همسایگان عرب ایران در حوزه خلیج فارس و به چالش کشاندن ایران در حوزه امنیت از راهبردهایی است  که در دستور کار سیاست خارجی  امریکا قرار گرفته است. 

تمدید قانون "وضع اضطراری ملی"  در باره ایران به امریکا و متحدان منطقه ای اش فرصت می دهد تا صف بندی واحدی  مقابل ایران تشکیل دهند. در چار چوب همین استراتژی است که  شاهد تحرکات مشترک ایالات متحده امریکا و بریتانیا در منطقه خلیج فارس و تقویت نظامی اسرائیل در منطقه هستیم. راهبرد امریکا در این زمینه  تنگ کردن دایره تهدیدها پیرامون ایران است.112/118