به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، براساس توافق صورت گرفته در نشست روز یکشنبه، نمایندگان گروه های معارض مسلح سوری در مذاکرات آستانه حضور می یابند و گروه های معارض سیاسی (غیر مسلح) نیز در نشست آینده شرکت می کنند.
محورهای مذاکرات سه جانبه که پس از دومین نشست هیات ایرانی با همتایان ترکیه ای و همچنین سومین دیدار نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در 24 ساعت گذشته انجام گرفت، بررسی سند نهایی و همچنین موضوع های گفت وگوهای سوری-سوری اعلام شده بود.
در مذاکرات دو روزه حل سیاسی بحران سوریه در آستانه که از روز دوشنبه آغاز می شود، هفت هیات از جمله، ایران، روسیه و ترکیه به عنوان سه کشور برگزار کننده نشست حضور دارند.
این مذاکرات در چارچوب راهبرد حل سیاسی بحران سوریه 20 دسامبر در نشست وزرای امور خارجه روسیه، ایران و ترکیه در مسکو مورد پشتیبانی قرار گرفت.
افزون بر سه کشور بانی این نشست، دو هیات دولت سوریه و مخالفان و استفان دی میستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور این کشور نیز در گفت وگوها شرکت خواهند کرد.
سفیر آمریکا نیز در این مذاکرات که در هتل ریکسوس پایتخت قزاقستان برگزار می شود، حضور دارد.
نشست آستانه مقدمه ای برای از سرگیری مذاکرات متوقف شده صلح در ژنو است که براساس برنامه اعلام شده هشتم فوریه با نظارت سازمان ملل متحد در ژنو آغاز خواهد شد.
کارشکنی برخی گروه های تروریستی مسلح تحت حمایت چند کشور ضدسوری سبب توقف مذاکرات صلح سوریه در ژنو از هشت ماه پیش تاکنون شده بود و از سوی دیگر، با توجه به اینکه سازمان ملل نتوانست برای از سرگیری این مذاکرات اقدام کند، نشست آستانه برنامه ریزی شد.118/117
بیشتربخوانید:
آغاز نشست ایران، روسیه و ترکیه در آستانه
رایزنیهای فشرده پیش از مذاکرات آستانه/ تحلیل
جابری انصاری: هدف از نشست آستانه، حل بحران سوریه است
اختلاف جدی میان مخالفان سوری قبل از مذاکرات آستانه